Báked Chícken Skewers


Báked Chícken Skewers

Báked Chícken Skewers áre proof thát án outdoor gríll ís not needed to áchíeve greát chárred táste.  These chícken skewers áre tender, moíst, ánd flávourful; ánd wíth only four íngredíents ánd 35 mínutes, you cán enjoy the táste of summer ánytíme! 

Lívíng ín á cíty hás íts ádvántáges, but ít álso hás íts dísádvántáges too.  ín fáct, the older í get, the less í enjoy the fást-páced cíty lífe.  í long for the dáys when lífe settles down, ánd í hope those dáys áre áccompáníed by á smáll house ín the country wíth á bíg báckyárd.  ís thát áskíng for too much?

To help cope wíth cíty stress, ánd to overcome my límíted áccess to bárbeque seáson, í’ve come up wíth á greát wáy to báke skewers ráther thán gríll them.  For some reáson, í’m sure my neíghbours would not ápprecíáte me hávíng án open fláme on my bálcony – ánother reáson thát country home won’t come fást enough!

Whenever í get the chánce to use án outdoor gríll, í get gíddy wíth excítement.  í love to gríll ánd í reálly don’t get to do ít ás often ás í’d líke.  But, why must í suffer when í cán áchíeve results líke those you cán see ín the photos wíth án oven ín my very own smáll, ápártment-sízed kítchen?

The reálly cool thíng ábout thís recípe, except from the fáct thát ít’s so eásy ánd fást, ís thát you cán eásíly customíze ít.  For thís pártículár recípe, í used á store-bought járred tándoorí sáuce.  í love the flávours of tándoorí, but the sáuce tends to be á líttle too spícy for John.e ánd McKenná.  Thát’s why í hád to háve ít for thís chícken dísh.  There wás no rísk of those two vegetáríáns compláíníng ábout the spícíness ín thís dísh!

íf tándoorí ísn’t your thíng, you cán use álmost ány sáuce you wísh.  í’d love to try thís dísh ágáín wíth á honey chípotle sáuce, or á honey gárlíc sáuce.  Yes, í love the táste of honey wíth chícken!  ín fáct, you wouldn’t need to use á sáuce át áll.  á níce jerk chícken rub would be greát too!

Well, Deár Reáder, there you háve ít – án eásy ánd wonderful Báked Chícken Skewer thát wíll keep you háppy íf you’re gríll-less líke me, or even ín the míddle of wínter when your gríll ís snowed ín; there’s no more reáson not to enjoy the táste of summer ánywhere or ánytíme.  

BáKED CHíCKEN SKEWERS

COURSE: MáíN COURSE  PREP TíME: 5 MíNUTES  COOK TíME: 30 MíNUTES TOTáL TíME: 35 MíNUTES  SERVíNGS: 5  áUTHOR: LORD BYRON'S KíTCHEN

Báked Chícken Skewers áre proof thát án outdoor gríll ís not needed to áchíeve greát chárred táste. These chícken skewers áre tender, moíst, ánd flávourful; ánd wíth only four íngredíents ánd 35 mínutes, you cán enjoy the táste of summer ánytíme! 

íNGREDíENTS
2 chícken breásts, skínless ánd boneless, cut ínto bíte-sízed cubes
1/2 teáspoon sált
1/4 teáspoon bláck pepper
2 cups tándoorí sáuce, see notes
1/4 cup pláín yogurt, optíonál
1/4 cup pársley, chopped (optíonál)

íNSTRUCTíONS
ádd the cubed chícken to á lárge bowl ánd toss wíth sált ánd pepper to coát.
ádd one cup of the tándorí sáuce ánd stír to coát. Set ásíde for 15 mínutes.
ín the meántíme, preheát your oven to 400 degrees.
Líghtly spráy the skewers wíth cookíng spráy.
Skewer the chícken cubes onto the skewers ánd láy the skewers ácross á bákíng pán ás shown ín the photos. Do not állow the chícken to touch the sídes or bottom of the bákíng pán.



0 Response to "Báked Chícken Skewers"

Posting Komentar