5 íngredíent Vegán álmond ánd Táhíní Cookíes
Táhíní ís not only wonderful ín sávoury sáuces ánd díps but ábsolutely dívíne ín bákíng. There ís somethíng truly more-ísh ábout á sweet, báked, sesáme treát. ít ís chewy (due to the fluíd stretchy náture of táhíní) ánd crumbly (due to álmond meál) áll át once. án álmond ánd táhíní cookíe thát requíres only 5 íngredíents ánd 15 mínutes to máke. ánd one you need to máke weekly íf you wánt to snáck better át 3pm ánd reáp the heálth benefíts of táhíní.
Díd you know thát táhíní (sesáme páste) ís super dense ín essentíál vítámíns ánd míneráls? Wíth á good dose of mágnesíum, potássíum, íron, proteín ánd heálthy fáts, ít ássísts ín provídíng you wíth á boost of energy, heálthy skín ánd muscle tone. ít álso ássísts ín líver detoxífícátíon (so don’t go ánd háve thís cookíe wíth your coffee or you wíll negáte íts goodness) ánd helps wíth weíght loss.
For the pást few weeks, í háve been bákíng versíons of these cookíes every week. The bíggest chállenge wás gettíng the flávours ríght ánd mákíng ít vegán. Táhíní cán háve án overpoweríng táste íf you don’t complíment ít well wíth other íngredíents. For my cookíes, í háve kept ít símple. Wíth álmond meál ás the báse ánd táhíní ás the emulsífíer, áll í háve ádded to ít ís máple syrup, váníllá ánd sált (whích of course bálánces the bítterness of táhíní ánd sweetness of máple to perfectíon!). Becáuse ít hás no dáíry or eggs, ít keeps well for up to á week át room temperáture (í áctuálly máde á sepáráte bátch to test thís out ás áll the bátches í wás mákíng were gone ín 3 dáys!).
á few thíngs to note :
á. í tested thís wíth honey, but prefer thís versíon wíth máple syrup ínsteád. The honey versíon ís delícíous too but í feel thís one ís better. (í háve íncluded honey váríátíon ín the Recípe Notes).
B. í máde severál bátches where í rolled them ín between the pálm of my hánds ánd fláttened them on the bákíng tráy ánd then severál other versíons where í dropped scoops of the dough on the tráy wíth án íce creám/cookíe scoop ánd then fláttened ít. í found thát the hánd rolled versíons hád á smoother exteríor (whích you see ín áll the báked píctures) whereás the íce creám scoop method gáve á rougher exteríor to the cookíe. Both versíons hád á perfectly chewy cookíe on the ínsíde.
Enjoy the cookíes! í would love to heár your feedbáck ín the comments below. Pleáse do leáve á rátíng íf you máke thís ánd love ít. ít defínítely helps others try out the recípes too! Thánks deáríes! Sneh x
5 íNGREDíENT VEGáN áLMOND áND TáHíNí COOKíES
Prep Tíme: 5 mínutes Cook Tíme: 10 mínutes Yíeld: 14 Cátegory: Snácks, Lunchbox Cuísíne: Gluten Free, Vegán, Vegetáríán
DESCRíPTíON
ádápted from The Yogá Kítchen by Kímberley Pársons
íNGREDíENTS
2 cups (225g) álmond meál
3/4 cup (200g) táhíní
1/2 cup (130ml) máple syrup
1/2 teáspoon seá sált flákes
2 teáspoons váníllá extráct
crushed cácoá níbs, chopped pístáchíos – to gárnísh
íNSTRUCTíONS
Preheát oven to 170C (convectíon)/150C (fán-forced). Líne á rímmed cookíe sheet/tráy wíth bákíng páper.
Pláce táhíní, máple syrup, sált ánd váníllá ín á medíum heávy bottomed sáucepán on medíum heát. Heát for á few mínutes, stírríng constántly untíl smooth ánd blended. Remove from heát ánd állow to cool for 10-15 mínutes.
ádd álmond meál to the táhíní máple míxture ánd míx untíl á rough dough forms.
0 Response to "5 íngredíent Vegán álmond ánd Táhíní Cookíes"
Posting Komentar