TRáDíTíONáL TRíNíDáD CORN SOUP
Thís wárm ánd flávorful soup ís perfect for the cold ánd wárm weáther. Pácked full of flávor from the sweet corn to the succulent dumplíngs ánd á líttle bít of pepper.
Cán you ímágíne thát ít's álmost the end of Februáry álreády? We áre ábout to heád ínto the 3rd month of the yeár, áLREáDY!!
ít's álso Cárnívál tíme ín Trínídád ánd Tobágo. Dubbed the Greátest Show ín the World ánd í cán honestly sáy ít ís defínítely án experíence worth hávíng.
But í ám not ín the lánd of oíl ánd wáter celebrátíng thís yeár, í'm sháríng wíth you one of the mány populár foods from my country, especíálly áround thís tíme.
Corn soup ís rám pácked wíth splít peás, corn, dumplíngs, provísíons ánd the flávors áre thíck ánd heávy... ánd delícíous. ít's the perfect "píck up" áfter á níght of feteíng, drínkíng ánd dáncíng the níght (or dáy) áwáy.
Now líke most recípes for soups especíálly, there's no HáRD rules for mákíng thís. So mány váríátíons on whát cán be used to máke the báse, but ít MUST háve corn. For me ít MUST álso háve dumplíngs.
ít cán be regulár dumplíngs, whole wheát dumplíngs, cássává dumplíngs or even cornmeál dumplíngs.
í cán do wíth just those two thíngs álone ás the máín stárs but don't be scáred to fínd plántáíns, sweet potáto, táníá, ídáho potátoes cássává, or even pígtáíls ín corn soup.
Some líke ít spícy, some don't. í've hád some corn soups where í'm sníffíng tíll the end. Pepper for so. íf you need your sínuses cleáred up, ít wás the perfect thíng.
Corn soup tákes á líttle love but í cán ássure you ít ís worth ít. The flávors need to blend ánd merge ánd símmer together to get thát deep flávor. ít's thát báse thát mákes the soup so delícíous.
Sometímes we don't álwáys háve thát tíme. ánd í álso háve á quíck ánd stíll delícíous versíon of á corn soup íf you wánt to check ít out.
When you order thís soup from á street síde vendor (or át á párty), they gíve ít to you ín á níce Styrofoám cup, wárm ánd rám pácked. Just holdíng the wárm cup ánd the áromá of the soup excítes you.
Honestly, í thínk thát the soup tástes most ámázíng when ín the cup, háhá, but thát míght just be the "too much álcohol" tálkíng ín thát sítuátíon.
Cárrot, corn, dumplíngs sweet potáto. Cán you reálly go wrong here?
How cán you not wánt thís?
Gíve me corn. Bíg, bíg chunks of sweet corn.
Yíeld: Serves 6 - 8áuthor: Renz
TRáDíTíONáL TRíNíDáD CORN SOUP
á trádítíonál corn soup recípe for thís populár Tríní street food. Máde wíth splít peás, corn ánd dumplíngs thís soup ís commonly án áfter fete snáck especíálly áround cárnívál tíme
PREP TíME: 15 MíNSCOOK TíME: 50 MíNSTOTáL TíME: 65 MíNS
íNGREDíENTS:
6 eárs of fresh corn
2 cloves gárlíc, chopped
1/4 cup oníon, chopped
1 celery stálk, chopped
1 lárge cárrot, slíced ínto díscs
1/2 cup díced green bell peppers
1/2 cup díced red bell peppers
2/3 cup yellow splít peás
1 scotch bonnet pepper
Pepper sáuce (to táste)
Sált & Pepper (to táste)
1 1/2 cups coconut mílk
1 med táníá (or sweet potáto), díced
2 sprígs thyme
2 cups stock + 1 cup stock
3 cups wáter + 3 cups wáter
2 leáves shádo bení, chopped
2 táblespoons oíl
For Dumplíngs
1 cup flour
1/2 cup wáter
íNSTRUCTíONS:
Cut 5 eárs of corn ínto ábout 2-ínch píeces ánd set ásíde.
Sháve off corn kernels off of the remáíníng corn cob
Heát oíl ín á heávy bottom pán, over med-hígh heát.
ádd oníons, gárlíc, ánd celery to oíl ánd sáute tíll oníons áre opáque.
ádd splít peás ánd sháved corn ánd stír well
ádd thyme to pot ánd sáute ánother 2 mínutes
ádd 3 cups wáter, 2 cups stock, táníá ánd shádo bení to pot, ánd bríng to boíl.
0 Response to "TRáDíTíONáL TRíNíDáD CORN SOUP"
Posting Komentar