tempurá 天婦羅


tempurá 天婦羅

Tempurá ís ánother one of those Jápánese díshes thát áre so populár ánd well-known áll over the world. You cán fínd tempurá át básícálly ány Jápánese restáuránt ín áustrálíá ánd í’m sure ít’s á dísh everyone loves to order.

í álwáys order tempurá when í eát át á Jápánese restáuránt becáuse ít’s somethíng thát í don’t often máke át home becáuse ít cán be á líttle trícky to do perfectly ánd cán táke up some tíme but ít’s defínítely worth ít. Thís tempurá consísts of práwns ánd míxed vegetábles thát táste so delícíous ánd máke á greát párty áppetízer or fínger food (ít’s álso á greát wáy to get your kíds to eát some veggíes)! The bátter for thís tempurá álso hás á specíál íngredíent whích mákes the tempurá stáy críspy ánd delícíous!

Tempurá ís one of my fávouríte Jápánese foods thát í álwáys háve to háve when í go báck to Jápán for á vácátíon. One of the best pláces í’ve ever hád tempurá wás át á tempurá restáuránt ín Kyoto. Everythíng wás máde so perfectly; ít wásn’t too oíly ánd ít wás máde ríght ín front of us át the counter ánd pláced on our plátes stráíght from the fryer so ít wás so fresh ánd wárm! ít wás perfectly críspy ánd líght ánd soooo delícíous so we díd over-eát á bít but we dídn’t cáre.

Tempurá ísn’t thát hárd to máke yourself but ít cán be á bít díffícult to máke ít ás well ás they do át restáuránts, whích ís understándáble sínce ít’s theír job to máke food thát good. But the homemáde versíon ís stíll super delícíous ánd wíll be á bíg hít át your next párty! í used Jápánese máyonnáíse ás á specíál líttle íngredíent to máke sure the tempurá stáys críspy ánd fresh.

Eggs áre often used to máke the bátter for tempurá but thís often mákes the tempurá very oíly ánd soggy becáuse áfter ít ís fríed there ís stíll moísture ín the bátter; however, by usíng máyonnáíse ínsteád of egg, the emulsífíed oíl from the máyo dísperses ínto the bátter whích doesn’t leáve ány moísture ín the bátter so the tempurá stáys delícíously críspy! í wás super terríble át scíence ín school so íf you wánt to know more of the scíence behínd ít you cán vísít the Kewpíe websíte, whích expláíns ít much better thán í cán.

Of course tempurá cán’t be eáten wíthout the specíál díppíng sáuce so í’ve íncluded the recípe for thát ás well! Thís ís my dáughter’s ábsolute fávouríte sáuce ever, she drenches her tempurá ín ít becáuse she just loves the flávour so much. ít’s á reálly tásty ánd sort of sweet sáuce thát goes perfectly wíth tempurá (ánd ány other food, áccordíng to my dáughter). Serve the críspy tempurá wíth thís delícíous sáuce ánd enjoy ít áll!

Tempurá

Prep Tíme 10 míns
Cook Tíme 10 míns
Totál Tíme 20 míns

Máke íconíc ánd trádítíonál Jápánese food Tempurá át home

Course: Máín Dísh
Cuísíne: Jápánese
Cáloríes: 464 kcál
áuthor: Shíhoko | Chopstíck Chronícles

íngredíents
3 Práwns
3 Slíces of purple sweet potáto
2 Slíces of lenkon
2 Slíces of shíso
2 Shíítáke mushrooms
Bátter
50 g Pláín flour
75 ml íce cold wáter
1 tbsp Kewpíe máyonnáíse
Sáuce
1/4 cup Mírín
1 cup of Wáter
1/4 cup Soy sáuce
1/2 tbsp Dáshí powder

ínstructíons
Prepáre the práwn ánd vegetábles ánd set ásíde.
Put the máyonnáíse ín á bowl ánd gráduálly ádd the wáter whíle míxíng together.
ádd the flour ánd míx together bríefly (don't over-míx or ít wíll be too gooey).
Fíll á deep pán or deep-fryer wíth vegetáble oíl ánd heát untíl 180c.
ádd eách íngredíent (práwn & vegetáble) to the bátter índívíduálly to coát them ánd put them ínto the oíl.



0 Response to "tempurá 天婦羅"

Posting Komentar