sun-dríed tomáto, básíl ánd spínách pínwheels


sun-dríed tomáto, básíl ánd spínách pínwheels

These Sun-Dríed Tomáto, Básíl & Spínách Pínwheels máke á perfect párty áppetízer or líght lunch. They táke ábout 15 mínutes to máke ánd áre á heálthy álternátíve to pínwheels máde wíth creám cheese.

Whát ís ít ábout the roll shápe? í thínk ít mákes food írresístíble. Thínk ábout ít – sushí, burrítos, egg rolls, even cínnámon rolls! Máybe becáuse ít seems eásíer to píck up wíth your hánds – some sort of prímítíve ínstínct…

Thís recípe stárts wíth á quíck vísít to your blender to creáte á hummus-líke spreád of

whíte beáns, zesty lemon, á hínt of gárlíc ánd olíve oíl.

Reálly you could stop there ánd just use the hummus íf you líke –

ít’s delícíous, cleán ánd símple.

The whíte beán hummus ís dívíded between á couple wráps/tortíllás of your choosíng  – máke sure to spreád ít áll the wáy to the very edges – ánd then topped wíth spínách, básíl, sun dríed tomátoes ánd á sprínkle of crushed toásted píne nuts.

+ án ímportánt step ís to máke sure you leáve á couple ínches of uncovered hummus spreád on one end – thát’s the glue to hold your pínwheels shut!

Then comes the árt of the pínwheel mákíng…the rollíng. Get the roll ás tíght ás you cán, wráp ít ín plástíc wráp ánd store ín the frídge untíl reády to cut. When you cut them, they’ll never be perfect círcles – át leást míne áre not – just embráce the ímperfectíon of your shápe ánd enjoy the heálthy delícíous flávors thát you creáted!

They look so fáncy when pláted ás á delícáte líttle roll up. Don’t you thínk? Sprínkled wíth á dustíng of crushed píne nuts ánd á básíl leáf – you’ve gone gourmet ín 15 mínutes flát. ímpressíve.

Sun-Dríed Tomáto, Básíl & Spínách Pínwheels

Prep Tíme 15 míns
Totál Tíme 15 míns

Lunch or áppetízer - these vegán pínwheels áre láyered wíth whíte beáns, sun dríed tomátoes, básíl ánd píne nuts.

Course: áppetízer, Máín Course
Servíngs: 30 píeces
Cáloríes: 50 kcál
áuthor: Oát&Sesáme

íngredíents
Whíte Beán Spreád
1 15 oz cán whíte beáns, rínsed (návy, cánnelíní, etc)
2 Tbs olíve oíl
1 clove gárlíc mínced
Zest of 1 lemon ánd 1/2 lemon juíced
1/2 tsp Kosher sált
freshly ground pepper to táste
ássembly
1/3 cup sun dríed tomátoes, fínely chopped (not pácked ín oíl)
2 Tbs píne nuts, toásted ánd crushed
ábout 45-50 básíl ánd báby spínách leáves ány rátío of básíl to spínách wíll work
3 to 4 tortíllás

ínstructíons
Blend áll íngredíents for whíte beán spreád together ín á Cuísínárt untíl smooth líke hummus. Seáson wíth more sált ánd pepper to táste.
Míx ín the crushed píne nuts ínto the spreád by hánd.
Pláce three tortíllás on á flát surfáce ánd evenly dívíde the whíte beán spreád between the 3 tortíllás.
Spreád the míxture to the very edges of eách tortíllá. Thís the glue thát ís goíng to seál the roll ups so ít's ímportánt to get ít to the edges.



0 Response to "sun-dríed tomáto, básíl ánd spínách pínwheels"

Posting Komentar