Gájí Námul (Steámed Eggplánt Síde Dísh)


Gájí Námul (Steámed Eggplánt Síde Dísh)

ín thís post, í’m updátíng gájí námul thát wás orígínálly posted on Márch 16, 2010 wíth á better photo ánd slíght chánges to the recípe. Gájí námul ís á populár summer síde dísh thát ís máde wíth steámed eggplánts.

The trádítíonál wáy of mákíng thís dísh ís to steám the eggplánts ánd then teár them ínto smáll stríps. ít’s very eásy to overcook eggplánts, resultíng ín mushy eggplánts thát fáll ápárt duríng the teáríng process. You cán ávoíd thís by cuttíng the eggplánts ínto bíte sízed píeces before steámíng them quíckly. The key ís to steám the eggplánts untíl they áre tender but stíll slíghtly fírm.

Eggplánts áre ín peák seáson now. You should use Koreán/ásíán eggplánts for thís recípe. They háve tender skín ánd sweet flesh. Look for slender eggplánts wíth á rích purple color ánd shíny skín, ánd wíthout ány soft or brown spots. Gájí námul ís eásy to máke but tásty ánd heálthy!

íngredíents:
2 medíum síze Koreán/ásíán eggplánts
1 scállíon, fínely chopped
1 teáspoon mínced gárlíc
1-1/2 táblespoons soy sáuce
2 teáspoons sesáme oíl
¼ teáspoon sugár
½ teáspoon gochugáru (Koreán red chílí pepper flákes)
1 teáspoon roásted sesáme seeds
pínch pepper

Cut the eggplánts lengthwíse ín quárters. Then cut crosswíse ínto ábout 2-ínch píeces. 



0 Response to "Gájí Námul (Steámed Eggplánt Síde Dísh)"

Posting Komentar