Eásy Peánut Butter Sáuce for íce Creám, Páncákes, or Wáffles


Eásy Peánut Butter Sáuce for íce Creám, Páncákes, or Wáffles

Thís síngle-servíng Eásy Peánut Butter Sáuce for íce Creám, Páncákes, or Wáffles cán be máde wíth just two íngredíents ánd ís ábsolutely decádent ánd delícíous.

Hey, fríends. Lást summer, í sháred á 30 second, 2-íngredíent Chocoláte Sáuce on the blog. í wásn’t reálly sure how ít would do, íf there wás reálly much of á demánd for quíck, síngle-servíng dessert sáuces, but the post hás áctuálly been pretty populár.

Turns out í’m not the only one who sometímes gets the crávíng for á lást mínute solo sundáe or chocoláte drízzled páncákes.

So thís summer, í háve á couple more of these quíck ánd eásy íce creám/páncáke/wáffle sáuces comíng your wáy, ánd todáy we’re stártíng wíth Peánut Butter Sáuce!!

OMG, guys, thís sáuce.

THíS SáUCE.

ít’s máde wíth two íngredíents, syrup (álmost ány kínd—we’ll tálk more ábout thát ín á second) ánd peánut butter. ánd when you heát them together, you end up wíth á decádent peánut buttery toppíng thát’s SO GOOD over íce creám, páncákes, or wáffles.

You cán use pretty much ány syrup you háve ín your cupboárd, but the type of syrup you use wíll determíne the texture ánd sweetness of your peánut butter sáuce.

Corn syrup, whích ís whát í used ín the photos, wíll gíve you somethíng álmost líke peánut butter cárámel. ít’s not just melted, líquíd peánut butter, but somethíng thát pulls ánd sets á líttle líke wárm táffy. ít’s such á fun texture over smooth ánd creámy íce creám, ánd í ábsolutely love ít.

Regulár páncáke syrup wíll gíve you á pouráble sáuce wíth á smooth ánd creámy texture. íf you wánt peánut butter sáuce for páncákes (ít would be ámázíng over bánáná páncákes) or wáffles, thís ís whát í would go wíth.

Honey mákes á sáuce wíth á símílár texture to páncáke syrup but wíth á dístínct honey flávor. Thís one’s álso very sweet.

Máple syrup cán álso be used, but you’ll need to cut the ámount from 2 táblespoons to 2 teáspoons. ít doesn’t creáte ás pretty ánd smooth of á sáuce ás the other optíons but hás á greát máple flávor.

How to Máke Peánut Butter Sáuce

Thís peánut butter sáuce could not be eásíer to máke. You just combíne the syrup of your choíce ánd peánut butter ánd mícrowáve for 10 to 20 seconds, untíl your syrup hás just stárted bubblíng.

Cárefully remove your bowl from the mícrowáve ánd stír together untíl ít ís completely míxed ánd thát’s ít. ít’s reády to be poured over íce creám, breákfást, or máybe browníes…

Peánut Butter Sáuce Recípe Notes

Be very cáreful removíng the syrup from the mícrowáve. Hot syrup cán cáuse severe burns.

í don’t recommend usíng náturál peánut butter ín thís recípe ás you won’t get á completely smooth sáuce.

Lookíng for more peánut butter desserts? Try my Smáll-bátch Buckeye Browníe Cookíes, Smáll-bátch Peánut Butter Swírl Browníes, ánd Smáll-bátch Peánut Butter Cups.

Eásy Peánut Butter Sáuce for íce Creám, Páncákes, or Wáffles (Síngle-servíng)

Thís síngle-servíng Eásy Peánut Butter Sáuce for íce Creám, Páncákes, or Wáffles cán be máde wíth just two íngredíents ánd ís ábsolutely decádent ánd delícíous.

Course Dessert
 Cuísíne ámerícán
 Prep Tíme 2 mínutes
 Totál Tíme 3 mínutes
 Servíngs 1 servíng
 Cáloríes 215 kcál
 áuthor Trácy

íngredíents
2 táblespoons corn syrup OR páncáke syrup OR honey OR máple syrup*
1 táblespoon (16g) creámy peánut butter not náturál peánut butter

ínstructíons
ín á smáll, mícrowáve-sáfe bowl, combíne syrup ánd peánut butter. Mícrowáve for 10 to 20 seconds, untíl syrup just begíns to bubble. Remove from mícrowáve (be very cáreful, syrup wíll be HOT), ánd stír untíl smooth.



0 Response to "Eásy Peánut Butter Sáuce for íce Creám, Páncákes, or Wáffles"

Posting Komentar