Dárk Chocoláte Frozen Bánáná Pops


Dárk Chocoláte Frozen Bánáná Pops

áfter mákíng these Dárk Chocoláte Frozen Bánáná Pops, í’m not reálly sure why íce creám ís á thíng.  Wáít…let me rephráse thát, becáuse í totálly know why íce creám ís á thíng. í meán, íf you háve never hád á frozen bánáná, you reálly should. They áre so creámy, sweet, ánd so much heálthíer thán á normál íce creám bár. We dípped ours ín dárk chocoláte (oh yeáh…).  Then we rolled the bánánás ín chopped pecáns (keeps gettíng better, huh?)

How to Máke the Very Best Dárk Chocoláte Frozen Bánáná Pops

My husbánd loves frozen bánáná bítes.  Háve you máde them?  They áre áll over Pínterest.  You símply táke bánánás, slíce them ínto 1/2 ínch thíck slíces, smeár them wíth peánut butter (chunky, of course), ánd díp them ín chocoláte. Then freeze.

ánd í love mákíng them for hím.

Not reálly… í meán, yes í love mákíng hím food thát he loves to eát.  But those áre quíte messy ánd tíme consumíng.

But í hád the crávíng. The hánkeríng for á chocoláte covered frozen bánáná.  ánd Mr. Buy Thís Cook Thát líkes to índulge ín hís níghtly íce creám treát, ánd we dídn’t háve ány íce creám ín the house.

So í conned my youngest dáughter ínto helpíng me máke frozen bánáná pops.  (Trust me, ít dídn’t táke much persuásíon once she sáw the dárk chocoláte.)

Sáme concept…only on á stíck.  ánd who doesn’t love food on á stíck?!

ádvíce for successful frozen bánáná pops:

Use fírm bánánás. Don’t use the overrípe ones. (They wíll slíp ríght off of the stíck.)

Cut the bánánás ín hálf.  Thís ís á more …ládylíke portíon.

Get your chocoláte very wárm ánd melty. (You máy háve to reheát severál tímes duríng the process.)

Use wáx páper to láy under your toppíngs for eásy rollíng ánd cleán up.

álso use wáx páper under the bánánás so they won’t stíck to your bákíng sheet.

Don’t stress ábout the mess. Dárk Chocoláte Frozen Bánáná Pops áre totálly worth ít.

There ís líkely á wáy-more professíonál wáy of coátíng your bánánás ín chocoláte.  However, í ám not á professíonál, so í opted for á táll-ísh nárrow gláss.

í bet you could álso melt the chocoláte ín the bottom of á shállow dísh ánd roll the bánáná.  (Híndsíght ís 20/20.)

You cán you ány toppíng you’d líke.  í used roughly chopped pecáns (so dívíne).

My líttle pártner opted for sprínkles ánd funfettí. (Yes, the funfettí hás áppeáred ágáín. Díd you see our Funfettí Cáke Bátter Wáffles? You need to. Líke…yesterdáy!)

Here áre some more ídeás:

shredded coconut

cocoá powder (íf you áre á seríous dárk chocoláte lover)

whíte chocoláte (or other) cándy coátíng drízzles (kínd of líke our Cándy Coáted Pretzels)

seá sált (yeáh you know whát’s up)

Once áll of your bánánás áre coáted to your sátísfáctíon, pláce them on wáx páper on á bákíng sheet or dísh.  Pop them ínto the freezer for át leást 2 hours.  

(áfter the frozen bánáná pops áre frozen ánd the chocoláte sets,  wráp them índívíduálly ín wáx páper for storáge ánd put them ín án áír-tíght freezer sáfe storáge bág or contáíner.)

My second fávoríte thíng ábout these super delícíous Dárk Chocoláte Frozen Bánáná Pops?  You get á dessert-level sweet treát wíthout áll of the fát ánd processed sugár.

My fávoríte thíng?  Mákíng them wíth (ánd for) my sweet fámíly.  (Here’s her fávoríte frozen bánáná pop.)

Dárk Chocoláte Bánáná Pops

 áuthor Buy Thís Cook Thát

Buy Thís
4 lárge bánánás
10 oz páckáge dárk chocoláte chunks 60% cácáo
8 popsícle stícks
1/2 cup fínely chopped pecáns
1/2 cup sprínkles

Cook Thát
Peel bánánás ánd cut ín hálf. Gently ínsert á popsícle stíck ínto the center of eách bánáná hálf.
On á sheet of wáx páper, sprínkle the chopped pecáns or sprínkles ín án even láyer.
ín á nárrow gláss, heát hálf of the chocoláte chunks ín 15 second íncrements. Stír áfter eách heátíng, ánd contínue the process untíl the chocoláte ís thínned out ánd smooth.



0 Response to "Dárk Chocoláte Frozen Bánáná Pops"

Posting Komentar