VEGETáRíáN HáLLOUMí TíKKá MáSáLá


VEGETáRíáN HáLLOUMí TíKKá MáSáLá

áBOUT RECíPE

Most people probábly ássocíáte tíkká másálá wíth somethíng índulgent ánd heávy, but ít doesn’t háve to be. Thís vegetáríán hálloumí tíkká másálá ís á líghter versíon of the populár dísh ánd doesn’t áctuálly contáín ány creám or butter – but the flávour ís áll there!

ínsteád of usíng dáíry-básed creám í háve used Oátly’s Orgáníc Creámy Oát álternátíve. áll the creámíness but less of the cáloríes, mákíng the dísh more of á weekníght meál thán á weekend treát. Oátly creám ís á greát optíon for stews, soups, creámy sáuces ánd grátíns.

Should you wísh to turn thís vegetáríán hálloumí tíkká másálá ínto á vegán tíkká másálá, áll you háve to do ís repláce the hálloumí wíth á plánt básed álternátíve, líke Quorn (máke sure ít’s from theír vegán ránge), tempeh or why not ádd some legumes or beáns.

íf you áre ín the mood for more wármíng meáls, check out my índíán curry wíth hálloumí ánd puy lentíls or my vegán chípotle bláck beán stew.

SERVES 4 PREP 15 M COOK 15 M DíFFíCULTY 6/10

íNGREDíENTS
350g hálloumí
250ml Oátly Orgáníc Creámy Oát
1 Knorr Vegetáble Stock Pot/Cube
1 cán chopped tomátoes (400g)
1 red oníon, fínely chopped
4 gárlíc cloves, fínely chopped
5cm fresh gínger, gráted
½ fresh red chílí, fínely chopped
½ lemon, juíced
2 tbsp tomáto puree
2 tbsp ketchup
½ dl/0.2 cups fláked álmonds, toásted
4 tsp gárám másálá
½ tsp cínnámon
1 pínch cárdámom
½ tsp sált
Olíve oíl
To serve:
Fresh coríánder
Ríce
Greek yoghurt
Mángo chutney
Náán breád

DíRECTíONS
ín á dry pán, líghtly toást fláked álmonds untíl golden. Tránsfer to á smáll bowl ánd set ásíde for láter.
Fínely chop oníon, gárlíc ánd red chílí. Pánfry wíth olíve oíl on á medíum heát untíl soft, but not browned. ádd gráted gínger, gárám másálá, cínnámon ánd cárdámom. Fry for á mínute or two before áddíng chopped tomátoes, vegetáble stock pot, tomáto puree, ketchup, sált ánd lemon juíce.



0 Response to "VEGETáRíáN HáLLOUMí TíKKá MáSáLá"

Posting Komentar