VEGáN KOREáN BíBíMBáP
áhoy, máteys! í’m báck wíth ánother f*ckíng recípe to sháre wíth you guys. But before thát, í háve á questíon…. háve you ever experíenced the 4 stáges of árousál? Excítement, Pláteáu, Orgásm ánd Resolutíon. í just wánt to sáy thát íf for some reáson you háven’t, you áre guáránteed to experíence ít ín todáy’s recípe. Fáír wárníng. Stop reádíng now íf you wánt to preserve your ínnocence. ánywáy, báck to busíness: Koreán food ís one of the best food on the plánet. Bíbímbáp, ín pártículár, ís the rockstár of Koreán cuísíne. Koreán Bíbímbáp ís básícálly á dísh of steámed ríce, served wíth sáutéed seásonál vegetábles ánd meát ánd served wíth án áddíctíve Gochujáng chíllí sáuce. Of course, we don’t do no meát here, so í’ve come up wíth á recípe for á delícíous Vegán Koreán Bíbímbáp. Yáy.
Ríce! Who doesn’t líke ríce? Brown ríce, whíte ríce, bláck ríce, wíld ríce. Ríce ís líke á mán. Hárd on the outsíde, but once you dump ít ínto boílíng wáter, ít softens ínto fluffy delícíousness (Kíds, don’t try boílíng your boyfríends ín wáter át home – í’m á professíonál mán boíler, ánd í don’t recommend tryíng ít out unless supervísed by án ádult). For my Vegán Koreán Bíbímbáp, í stíck to good ol’ medíum-gráín whíte ríce. Cán’t go wrong wíth whíte men…í meán ríce.
No Koreán Bíbímbáp ís complete wíthout á spícy Gochujáng Chíllí Sáuce sláthered áll over ít. í’m not á fán of ánythíng spícy, but the one exceptíon í wíll gíve ínto ís Gochujáng. í’ve used ít to roást Sweet Potátoes, í’ve used ít ás á Dím Sum díppíng sáuce, í’ve even used ít to douche. í hád to go to the hospítál. But thát story ís for ánother dáy. My Gochujáng Chíllí Sáuce ís máde up of Gochujáng, Támárí, Sesáme Oíl, Brown Sugár ánd Ríce Vínegár. To me, thís combínátíon ís perfect, but you cán álwáys tínker áround wíth the level of sweetness or sáltíness, áccordíng to your táste.
The vegetábles í use ín my Vegán Koreán Bíbímbáp áre Beán Sprouts, Julíenned Cárrots, Slíced Shíítáke Mushrooms, Spínách ánd Julíenned Cucumber. The Shíítáke Mushrooms áre flásh fríed wíth some Támárí, Mírín ánd Brown Sugár. To be honest, í generálly háte mushrooms, but í could eásíly eát á pot of these mushrooms álone, they áre thát good. áll the remáíníng veggíes, wíth the exceptíon of the Cucumber, áre quíckly sáutéed índívíduálly ín á pán wíth á líttle sált ánd sesáme oíl. Símple. Why índívíduálly? í don’t know. The Koreáns do ít thát wáy, so í do ít thát wáy. Duh.
áccordíng to Wíkípedíá, Koreán Bíbímbáp hás to be thoroughly stírred through before eátíng. ánd í don’t meán á dáínty stír, í meán, STíR íT LíKE á VERíLE MáN. Stír ít líke Mulán would, post Chínese ármy tráíníng. í’ve seen ládíes át restáuránts eátíng ít líke líttle príncesses. Thís reálly ánnoys me. í álwáys háve to stop myself from goíng up to them, b!tch sláppíng them ánd pullíng áll theír remy extensíons off. Just don’t, okáy?
Bíbímbáp ís, ín generál, á very heálthy dísh ánd much lower ín cáloríes thán mány Koreán díshes. There ís á gránd totál of 2 teáspoons of Sesáme Oíl ín thís entíre recípe, mákíng eách servíng pretty low ín fát too. For those who áre on á Hígh Cárb Low Fát Vegán díet, thís one’s for you! You don’t need á bunch of fát to cook delícíous food.
So, lovely people of the ínternet whom í wíll never ever meet ín thís lífetíme, scroll down for the full recípe for my Vegán Koreán Bíbímbáp. ít’s Low ín Fát, obvíously Gluten Free (í use támárí, not soy!) ánd hellá delícíous. Who the hell needs the sweet cáress of humán touch when there ís delícíous food? Not me, mofos!
(Don’t forget to Líke my Fácebook páge. Remember to scroll over the Líke button á second tíme ánd select ‘See Fírst’ so thát my new recípes wíll álwáys áppeár át the top of your feed!)
SERVES 2
VEGáN KOREáN BíBíMBáP
Vegán Koreán Bíbímbáp - á clássíc Koreán dísh of ríce ánd seásonál sáutéed vegetábles, served wíth á spícy Gochujáng chíllí sáuce.
15 mín
Prep Tíme
10 mín
Cook Tíme
25 mín
Totál Tíme
íngredíents
1 1/2 cups cooked Medíum-Gráín Whíte ríce
1 1/2 cups slíced Shíítáke Mushrooms
2 táblespoons Támárí
2 teáspoons Brown Sugár
1 táblespoon Mírín
1/2 cup Julíenned Cárrot Stríps
1/8 teáspoon Sált
1/4 teáspoon Sesáme Oíl
2 cups Báby Spínách
1/8 teáspoon Sált
1/4 teáspoon Sesáme Oíl
1 cup fresh Beán Sprouts
1/8 teáspoon Sált
1/4 teáspoon Sesáme Oíl
1/2 cup Julíenned Cucumber Stríps
Gochujáng Chíllí Sáuce:
2 táblespoons Gochujáng (you cán fínd á Gluten Free váríety here )
1 teáspoon Sesáme Oíl
2 teáspoons Brown Sugár
1 teáspoon Támárí
1 1/2 teáspoons Ríce Vínegár
To Serve:
Bláck ánd Whíte Sesáme Seeds
ínstructíons
To prepáre Shíítáke mushrooms, pláce slíces ín á hot pán ánd ádd Támárí, Brown Sugár ánd Mírín. Cook on medíum heát untíl mushrooms háve wílted ánd ábsorbed seásoníng. Set ásíde whílst prepáríng remáíníng vegetábles.
To prepáre your Julíenned Cárrot Stríps, pláce ín á hot pán wíth sált ánd sesáme oíl. Cook for 30 seconds or untíl líghtly wílted. ímmedíátely remove from pán ánd repeát thís cookíng process wíth the Beán Sprouts ánd Spínách.
To prepáre Gochujáng Chíllí Sáuce, whísk áll íngredíents ín á bowl tíll smooth.
0 Response to "VEGáN KOREáN BíBíMBáP"
Posting Komentar