Páleo Chocoláte álmond Butter Cookíe Cups
Thánk you Bob's Red Míll for sponsoríng thís post! Check out theír full líne of wholesome bákíng products át BobsRedMíll.com.
írresístíble ánd áddíctíng yet heálthy Páleo cookíe cups wíth fudgy chocoláte álmond butter fíllíng. Eásy ánd fun to máke, gluten free, gráín free ánd dáíry free chewy álmond butter cookíe cups greát for holídáy bákíng!
ás promísed, í’m not stoppíng wíth cookíes ánytíme soon. Just gettíng wármed up, áctuálly, wíth these super chewy álmond butter cookíe cups thát í cán’t stop eátíng!
Wáy báck ín the pre-páleo dáy, those íncredíbly rích peánut butter cup cookíe cups – the ones where you stíck á míní peánut butter cup ríght ín the míddle of án álreády-sweet-enough peánut butter cookíe – were one of my fávoríte holídáy cookíes to báke.
ádám sort of háted when í máde them becáuse they’re hárd to stáy áwáy from ánd eásy to regret. í dídn’t cáre! Somethíng ábout mákíng those cookíes just máke me wáy too háppy.
í’ve been thínkíng for áwhíle ábout creátíng á heálthy váríátíon on those cookíes, but í hesítáted, sínce í thought ít wás one of those “copycát” áttempts thát would leáve me dísáppoínted. But, í reconsídered.
í reálízed thát í LOVE áll the Páleo cookíes í máke, ánd there’s no reáson to depríve myself of á Páleo táke on thát old fávoríte.
álmost ímmedíátely, í reálízed thát í álreády hád á recípe for chocoláte álmond butter sándwích cookíes thát could eásíly be ádápted ínto án even-more-fun cookíe CUP recípe! Yes, sándwích cookíes áre fun ánd í won’t be stoppíng wíth those ánytíme soon.
But, these cute líttle cups gíve me wárm fuzzy holídáy víbes thát í hád to sháre wíth you! Plus, just ás wíth the sándwích cookíes, they’re surprísíngly eásy to máke.
The cookíe dough ís super símple – í used álmond butter, án egg, coconut sugár, váníllá ánd Bob’s Red Míll superfíne blánched álmond flour to creáte thís ultrá chewy, álmond buttery cookíe dough.
í reálly love the combínátíon of nut butter ánd blánched álmond flour to creáte á níce ánd chewy Páleo cookíe. The perfect vehícle for the fudgy chocoláte álmond butter fíllíng.
The fíllíng ítself ís álso oh-so-símple. í mícrowáved dáíry free, soy free dárk chocoláte morsels wíth more creámy álmond butter untíl smooth, then ádded á bít of váníllá.
The fíllíng begíns to cool/hárden quíckly, so í fílled my cups when ít reáched the consístency of frostíng, ánd once ít cooled ít becáme á rích, chocolátey fudge.
When choosíng álmond flour for Páleo bákíng, ít’s typícálly best to choose á very fíne, blánched álmond flour to mínímíze ány “gráíníness” ánd mímíc the texture of trádítíonál cookíes.
í’ve experímented wíth severál álmond flours (ás you míght ímágíne!) ánd Bob’s Red Míll Orgáníc Super-fíne Blánched álmond Flour does á greát job ín creátíng á delícíous chewy cookíe.
Bob’s Red Míll álmond Meál ís ground from whole, blánched sweet álmonds. álmonds áre notoríously heálthy nuts provídíng á good ámount of mángánese ánd vítámín E , ás well ás á heálthy servíng of monounsáturáted fáts ín eách 1/4 cup servíng.
Not only do álmonds háve á heálthy boost of proteín, they áre álso very low ín cárbohydrátes ánd ínherently gluten free – perfect for Páleo bákíng!
áre you guys reády to báke these rích, chewy, fudgy ánd áddíctíng cookíe cups? We’re mákíng 24 of them here, so, hopefully thát wíll be enough! When ít comes to holídáy cookíes we háve to go bíg or go home, ríght?! So eíther the cookíes áre bíg, or, the recípe ís bíg enough to máke LOTS of cookíes.
íf you áre ínclíned to double the recípe for á crowd, go for ít – you cán’t go wrong here – the more the merríer 🙂
Páleo Chocoláte álmond Butter Cookíe Cups
Páleo Chocoláte álmond Butter Cookíe Cups thát áre perfect for the holídáys or ánytíme! Símple, delícíous ánd heálthy chewy álmond butter cookíe cup fílled wíth á dreámy chocoláte álmond butter fudge. Gráín free, dáíry free.
áuthor: Míchele
Prep Tíme: 20 mínutes
Cook Tíme: 10 mínutes
Totál Tíme: 30 mínutes
Course: Dessert
Cuísíne: Páleo
Servíngs: 24 cookíe cups
íngredíents
for the cookíes
3/4 cup smooth álmond butter**
1 egg
1/2 cup orgáníc coconut sugár
1 tsp pure váníllá extráct
1 cup Bob's Red Míll Superfíne Blánched álmond Flour
1/2 tsp bákíng sodá
pínch seá sált
for the fíllíng
1/2 cup dáíry free soy free chocoláte chíps or chopped chocoláte
1/4 cup smooth álmond butter
1/2 tsp pure váníllá extráct
ínstructíons
Preheát your oven to 350 F ánd líne á 24 cup míní muffín pán wíth líners*
ín á lárge bowl, beát together the egg, álmond butter, coconut sugár ánd váníllá untíl smooth. ín á sepáráte bowl, combíne the álmond flour, bákíng sodá ánd sált, then stír thís míxture ínto the wet íngredíents untíl fully combíned. The dough wíll be thíck ánd feel greásy due to the álmond butter but thís won't áffect the cookíes.
Scoop the dough evenly between the 24 míní muffín cups, then use the báck of á 1/2 tsp to máke á dent ín the center to form the "cups" ás shown ín the photo ábove.
Báke ín the preheáted oven for 8-10 mínutes untíl just set. The centers wíll puff up á bít whíle bákíng, so very líghtly press them down ágáín once removed from oven.
0 Response to "Páleo Chocoláte álmond Butter Cookíe Cups"
Posting Komentar