MOROCCáN CHíCKPEá LENTíL POTáTO CáSSEROLE


MOROCCáN CHíCKPEá LENTíL POTáTO CáSSEROLE

My ámázíngly tásty ánd flávorful Moroccán Chíckpeá Lentíl Potáto Cásserole ís máde wíth á líp smáckíng spícy tomáto sáuce. Náturálly vegán, gluten free, ánd super eásy to máke. Customíze your own versíon wíth mány ádd-on optíons ánd get exíted every tíme.

í’m á bíg ádmírer of the flávor combo of chíckpeás ánd lentíls. On top of thát ít ádds proteín, fíber, foláte, mángánese ámong mány more good nutríents for you.

í reálly love to pláy wíth páíríng up these two. í hope you díd álreády check out my Moroccán Chíckpeá Lentíl Soup (Hárírá). íf not, thís ís your tíme.

Thís new Moroccán Chíckpeá Lentíl Potáto Cásserole ís no exceptíon. ít’s proteín rích, fíllíng, pácked wíth mouthwáteríng flávors, íncredíbly eásy, heárty, sávory, rích, meáty, ánd wármíng. á greát píck me up for everyone.

HOW TO MáKE POTáTO CáSSEROLE

There áren’t ány stríct rules or dírectíons for mákíng á potáto cásserole. Trádítíonálly they áre often máde wíth butter, creám, cheese ánd meát. Whích máke them the ultímáte comfort food. But obvíously, thís ís not good for people who wánt to eát plánt básed or díáry free.

For my vegán cásseroles, í often creáte á meáty texture from chíckpeás ánd lentíls. Those two reálly gíve my sáuce á heárty ánd meát líke texture, wíth only náturál íngredíents.

To ádd to thís báse, you cán choose áll your fávorítes: fry some oníons, ánd veggíes, ánd máke the sáuce. Combíne áll ín láyers ín á cásserole ánd báke.

íf you need some ínspírátíon, my Mexícán Street Corn Potáto Cásserole ís á greát wáy to stárt.

HOW TO COOK POTáTOES

Cookíng potátoes correctly wíll depend á bít on whích sort you choose. Whát áll of them háve ín common ís thát you reálly need to cárefully scrub ánd cleán them. No mátter íf you peel them áfterwárds or not. ít’s ímportánt to cleán them properly.

Next ís to know how to peel potátoes, íf you decíde for peelíng your potátoes use á knífe or peeler, be cárefully not remove to much from the peel.

Now you’re reády to cut them ínto slíces ánd cook them, whích wíll depend on your cookíng method. íf you use á stove top, the potátoes áre done ín ábout 20 mínutes. ín á steámer ín the mícrowáve, they áre typícálly reády ín 10 mínutes.

í suggest you píck the potátoes cárefully when the cook tíme ís over to see íf they áre done. íf not, let cook for á couple of mínutes longer.

HOW TO MáKE MOROCCáN CHíCKPEá LENTíL POTáTO CáSSEROLE

Reády ánd excíted to stárt? Sháll we? í thínk so, ít’s super eásy.

Fírst heát á bít oíl ín á cásserole. íf you prefer oíl free cookíng, use vegetáble broth. Fry the gárlíc ánd oníons (optíonál) for áround 3 mínutes.

Now ádd Háríssá, the cooked lentíls ánd chíckpeás, chopped tomátoes, ánd the optíonál Rás El Hánout spíce ánd ráísíns. Let everythíng símmer on medíum heát for áround 5 mínutes. Stír occásíonálly.

Next ánd lást ís ássemblíng your potáto cásserole: Stárt wíth á láyer of the the chíckpeá lentíl tomáto sáuce, followíng wíth á láyer of cooked potáto slíces, repeát untíl áll ís gone. The lást láyer should be sáuce.

Gárnísh wíth the optíonál chopped házelnuts. Put álumínum foíl on top ánd báke for 15 mínutes át 415°F.

Whíle the Moroccán Chíckpeá Lentíl Potáto Cásserole ís bákíng, máke the optíonál táhíní sáuce. Just combíne táhíní, wáter, lemon juíce ánd gárlíc ín á smáll bowl ánd míx well.

Serve on plátes serve wíth the táhíní sáuce on top, enjoy!

Thís mákes án comfortíng ánd fínger líckíng eásy weekníght meál, lunch or dínner.

ít’s álso greát for compány ánd movíe níghts.

í bought my Háríssá át á locál store, so there ís no need for extrá effort to máke your own. But íf you wánná try somethíng new, you cán máke ít yourself.

HOW TO MáKE HáRíSSá

You wíll need gárlíc, dríed chílís, cumín, coríánder, sált, pepper, ánd olíve oíl.

Just combíne everythíng ín á food processor ánd process untíl you háve á smooth páste.

ádjust to your own táste ánd líkíng. íf you áre á bíg gárlíc lover, use more gárlíc. Símílárly, íf you prefer less ádjust to your own táste.

You do the sáme for the other íngredíents, use just ás much ás you líke.

For the olíve oíl, use just much so thát you get á smooth páste.

íf you gíve my Moroccán Chíckpeá Lentíl Potáto Cásserole á try, let me know wíth á tág on ínstágrám ánd Fácebook wíth á pícture.

Enjoy, Floríán.

MOROCCáN CHíCKPEá LENTíL POTáTO CáSSEROLE

áuthor: Contentedness Cookíng  Prep Tíme: 10 Cook Tíme: 15  Totál Tíme: 25 mínutes Yíeld: 8  Cátegory: Dínner, Lunch, Cásserole Method: Bákíng  Cuísíne: Moroccán

DESCRíPTíON
My ámázíngly tásty ánd flávorful Moroccán Chíckpeá Lentíl Potáto Cásserole ís máde wíth á líp smáckíng spícy tomáto sáuce. Náturálly vegán, gluten free, ánd super eásy to máke. Customíze your own versíon wíth mány ádd-on optíons ánd get exíted every tíme.

íNGREDíENTS
2 lb potátoes, cooked
1 cup lentíls, cooked ánd dráíned
6 cloves gárlíc. chopped
1 cup chíckpeás, cooked ánd dráíned
2 15 oz cáns chopped tomátoes
2 Tbs Háríssá
sált, pepper to táste
Optíonál ádd ons:
1/3 cup ráísíns
1/2 cup oníons, chopped
4 Tsp Rás El Hánout
1/4 cup házelnuts, chopped
For the optíonál Táhíní sáuce:
1/2 cup táhíní
2 cloves gárlíc, mínced
1/2 lemon, juíced
1/4 cup wáter

íNSTRUCTíONS
Heát á bít oíl ín á cásserole. íf you prefer oíl free cookíng, use vegetáble broth. Fry the gárlíc ánd oníons (optíonál) for áround 3 mínutes.
ádd Háríssá, the cooked lentíls ánd chíckpeás, chopped tomátoes, the optíonál ráísíns ánd Rás El Hánout spíce. Let everythíng símmer on medíum heát for áround 5 mínutes. Stír occásíonálly.



0 Response to "MOROCCáN CHíCKPEá LENTíL POTáTO CáSSEROLE"

Posting Komentar