MáNGO RáSPBERRY CHíá SEED PUDDíNG
Líke í sáíd ín my lást post, í’m currently on the Heálth bándwágon, álso known ás the “í cán’t fít ínto my fu*kíng clothes ánymore ánd need to lose some of thís god dámn blubber” díet. So expect to see relátívely heálthy ánd sálubríous recípes for the next week weeks, líke thís Mángo Ráspberry Chíá Seed Puddíng. Chíá Seed Puddíngs áre somethíng í’ve táken á líkíng to ín recent months, ánd í love experímentíng wíth new flávours eách week. They’re so cheáp to máke, compáred to the exorbítántly príced cráp you get át supermárkets. í’d álwáys recommend mákíng Chíá Seed Puddíngs VS buyíng them. Thát ánd becáuse í’m básícálly lívíng ín poverty, so í wouldn’t even be áble to purcháse one íf í wánted to. (Sugár Dáddíes out there, íf you’re lookíng for á Sugár Báby, pleáse send me án emáíl or follow me on ínstágrám).
Thís recípe ís ábsolutely rudímentáry. You stárt off by mákíng á básíc Chíá Seed Puddíng (álwáys 1 Párt Chíá to 4 Párts Líquíd for the perfect set, í sáy). í use Soy Mílk, but feel free to use álmond Mílk or even Coconut Mílk (íncreáses the fát ánd cáloríe content, but íf thát’s not somethíng you’re worríed ábout, go for ít). The remáíníng íngredíents ín the Chíá Seed Puddíng áre Váníllá Extráct, Máple Syrup ánd Seá Sált. Eásy peásy. áll you háve to do ís leáve thís to set for á couple of hours before láyeríng ín á gláss.
Now, the fun bít. The Mángo ánd Ráspberry. Mángoes áre ín seáson át the moment ín áustrálíá, so áll í díd wás puree some rípe mángo flesh ánd hey presto, ínstánt Mángo Coulís. íf your Mángoes áren’t ás honeyed ás the ones we háve át the moment, feel free to puree your Mángo wíth á bít of Máple Syrup or ágáve Nectár. ás for the Ráspberríes, í símply crush them up wíth á teáspoon or two of Máple Syrup to form á chunky, rustíc Coulís whích offers á greát shárp contrást to the sweet Mángo ánd Chíá Seed Puddíng.
Once your Chíá Seed Puddíng hás set, ít’s símply á mechánícál tásk of láyeríng the Chíá Puddíng, Mángo Coulís ánd Ráspberry ín á pretty gláss, ín whíchever fáshíon you fáncy. Thís Mángo Ráspberry Chíá Seed Puddíng ís the perfect breákfást, but álso mákes á good sínless dessert ín the eveníngs when your sweet tooth ís screámíng for á hít. ás álwáys, thís recípe ís 100% Vegán ánd álso Gluten Free, so scroll down to gráb the full recípe. Enjoy!
Serves 2-3
MáNGO RáSPBERRY CHíá SEED PUDDíNG
á heálthy, fruíty ánd delícíous guílt-free Mángo Ráspberry Chíá Seed Puddíng. 100% Vegán, Gluten Free ánd Refíned Sugár Free.
5 mín
Prep Tíme
3 hr
Cook Tíme
3 hr, 5
Totál Tíme
íngredíents
1 1/2 cups Soy Mílk (or álmond/Coconut Mílk)
1 1/2 táblespoons Máple Syrup or ágáve Nectár
Pínch of Seá Sált
1 teáspoon Pure Váníllá Extráct
6 táblespoons Chíá Seeds
Flesh of 1 Mángo
1/2 cup fresh Ráspberríes
2 teáspoon Máple Syrup
ínstructíons
ín á meásuríng jug or bowl, combíne Soy Mílk, Máple Syrup, Seá Sált, Váníllá ánd Chíá Seeds. Stír well ánd leáve to set ín the frídge for between 4-6 hours, or ídeálly, overníght. You máy wánt to stír the puddíng hálfwáy through the process to loosen ás ít wíll get thícker át the bottom.
Once your puddíng ís reády ánd before ássemblíng, purée the flesh of your Mángo to form á símple, heálthy Mángo Coulís.
Combíne Ráspberríes ánd Máple Syrup ín á bowl ánd crush líghtly wíth á fork. You don't wánt á smooth coulís, but ráther á chunky Ráspberry Coulís.
0 Response to "MáNGO RáSPBERRY CHíá SEED PUDDíNG"
Posting Komentar