CREáMY MUSHROOM RíSOTTO (VEGáN + GF)
Thís mushroom rísotto ís á recípe í máke often. ít’s quíck, eásy, guáránteed delícíousness. Why í háven’t posted ít on the blog yet ís beyond me…
ánd no, you don’t need ány cheese to áchíeve thís creámy texture ánd full flávour!
í usuálly just máke ít wíth vegetáble stock cubes but látely háve been usíng my gut-heálíng vegetáble broth whích ís not only more nutrítíonál but ádds á wonderful flávour. í álso recommend mushroom stock, íf you háppen to háve some.
For á subtle cheesy flávour, í often ádd nutrítíonál yeást – you cán buy thís ín heálth food stores or onlíne but don’t worry íf you cán’t fínd ít. ít’s stíll delícíous wíthout ít!
Thís rísotto ís:
Dáíry-free
Vegetáríán & vegán
Gluten-free
Nut-free
Soy-free
CREáMY MUSHROOM RíSOTTO (VEGáN + GF)
PREP TíME: 10 MíNUTES COOK TíME: 30 MíNUTES TOTáL TíME: 40 MíNUTES SERVíNGS: 2
án eásy, heálthy weekníght meál thát's super creámy ánd full of flávour.
íNGREDíENTS
1 tbsp olíve oíl
1 shállot or 1/2 whíte oníon, díced
3 gárlíc cloves mínced
100 g button mushrooms thínly slíced
100 g rísotto ríce
500 ml vegetáble stock
1/2 tbsp whíte wíne vínegár (Optíonál)*
4 tbsp nutrítíonál yeást flákes (Optíonál)**
Fresh pársley to serve
Sált ánd pepper to táste
íNSTRUCTíONS
Heát the olíve oíl ín á lárge sáute pán. ádd the shállot ánd gárlíc ánd cook on á medíum-low heát untíl softened.
ádd the mushrooms ánd cook for á further mínute.
Stír ín the rísotto ríce ánd ímmedíátely pour ín the stock ánd vínegár (íf usíng). Bríng to á boíl then reduce to á símmer for ápproxímátely 30 mínutes or untíl áll the líquíd hás been ábsorbed ánd the ríce ís cooked. ádd more hot wáter, íf necessáry.
0 Response to "CREáMY MUSHROOM RíSOTTO (VEGáN + GF)"
Posting Komentar