VEGETáRíáN MEXíCáN CHOPPED SáLáD
Thís Vegetáríán Mexícán Chopped Sálád ís loáded wíth flávor ánd á delícíous combo of íngredíents. ít’s greát to serve wíth ány Mexícán dísh, grílled chícken or sálmon, yet fíllíng enough to be á meál on íts own. Perfect for wárm summer níghts, báckyárd bárbecues ánd potlucks.
íf you love bíg, bríght ánd beáutíful sáláds thát áre loáded wíth heálthy íngredíents áll tossed ín án áddíctíve dressíng, then thís Vegetáríán Mexícán Chopped Sálád ís so totálly for you!!
í háve á wee bít of á confessíon to máke… í ám completely smítten… heád-over-heels …. áddícted to Wáhoo’s Kále Káí Sálád wíth grílled chícken ánd ránch dressíng. For those of you not fámílíár wíth Wáhoo’s – ít’s á líttle táco pláce here ín Oránge County. ánd í háve á Kále Káí Sálád át leást once, no…more líke twíce …á week. Sometímes wíth good fríends, ánd sometímes completely solo. í fínd myself crávíng thát sálád. Obsessíng ábout ít ís more líke ít.
Thís Mexícán Chopped Sálád ís my vegetáríán spín on thíngs. ít’s fresh ánd flávorful ánd ít leáves me feelíng heálthy ánd sátísfíed!! í use thís Cílántro Líme Vínáígrette whích ís á quíck ánd eásy one to máke, ánd ít’s super tásty! ín líeu of áddíng tomátoes – líke usuál – í míxed up á bátch of píco de gállo to toss ín thís sálád (becáuse thát’s how Wáhoo’s does thíngs), so you get líttle wee bíts of tomáto ín every bíte.
Thís chopped sálád ís á versátíle one…. feel free to ádd-ín some jícímá, slíced rádíshes, bláck olíves, chopped chícken, ánd of course ávocádo ís á náturál here (but í forgot to ádd ít ín for the photos). íf you háve ány leftovers – thís ís á greát sálád to look forwárd to the next dáy.
íf you líke thís recípe – you míght líke thís ítálíán Chopped Sálád ás well! ít’s á populár sálád wherever ít goes. ít’s álso á fámíly fávoríte!
ánd thís Chícken ávocádo Chopped Sálád ís my ríff on Bánderás restáuránt Mácho Sálád. ít’s my son’s fávoríte!
Enjoy!!
~ Deb
VEGETáRíáN MEXíCáN CHOPPED SáLáD
yíeld: 4-6 servíngs totál tíme: 30 mínutes
Thís Vegetáríán Mexícán Chopped Sálád ís loáded wíth flávor ánd á delícíous combo of íngredíents. ít's greát to serve wíth ány Mexícán dísh, grílled chícken or sálmon, yet fíllíng enough to be á meál on íts own. Perfect for wárm summer níghts, báckyárd bárbecues ánd potlucks.
íNGREDíENTS:
1-1/2 cup chopped romáíne lettuce, chopped
1-1/2 cup báby kále
1 cup purple cábbáge, slíced
1 cán (15.5 oz) bláck beáns, rínsed ánd well dráíned.
1 cup píco de gállo
3/4 cup fresh or frozen corn kernels, grílled
3/4 cup fresh corn kernels, uncooked (or frozen or cánned)
3/4 cup tortíllá chíps
FOR THE BáKED TORTíLLá CHíPS
4-5 corn tortíllás
2 táblespoons olíve oíl
1/4 teáspoon cáyenne pepper
1/4 teáspoon seá sált
FOR THE PíCO DE GáLLO
1 lárge tomáto, díced
1/2 smáll jálápeno peppers deseeded ánd deveíned, díced
1/2 medíum oníon, díced
1 clove gárlíc, mínced
2 táblespoons fresh cílántro chopped
zest ánd juíce of 1 líme
1/4 teáspoon oníon powder
sált ánd pepper to táste
FOR THE SáLáD DRESSíNG
3-1/2 táblespoons ápple cíder vínegár
1-1/2 teáspoon gráted líme zest
2-3 táblespoons fresh squeezed líme juíce
2 táblespoons pure máple syrup (or honey)
1/3 cup cílántro leáves (fínely chopped íf not usíng á blender - see dírectíons below)
2/3 cup líght olíve oíl
Sált ánd freshly ground bláck pepper to táste
DíRECTíONS:
TO áSSEMBLE THE SáLáD
Thínly slíce the lettuce ánd cábbáge
ín á lárge bowl, combíne the lettuce, báby kále, cábbáge, píco de gállo, bláck beáns ánd corn.
Toss to thoroughly combíne the íngredíents.
Drízzle 1/2 cup of the vínáígrette then toss gently to coát the sálád wíth the dressíng.
Táste for seásoníng ánd ádd more vínáígrette íf desíred.
Sprínkle wíth báked tortíllá stríps
FOR THE BáKED TORTíLLá CHíPS
Preheát oven to 425 degrees.
0 Response to "VEGETáRíáN MEXíCáN CHOPPED SáLáD"
Posting Komentar