SMáSHED POTáTO BURGERS


SMáSHED POTáTO BURGERS

Well í háve just stárted the 4th week of Whole 30 ánd í needed á burger to celebráte! ít máy not be á Guínness Burger topped wíth melted cheese, oníon ríngs, ánd á soft, squíshy homemáde bun, but these Smáshed Potáto Burgers áre crázy delícíous ín theír own ríght. They áre gluten-free, dáíry-free, ánd Whole 30 complíánt…..

so básícálly they áre heálth food, ríght? 😉 Okáy, máybe not but these Smáshed Potáto Burgers áre defínítely á welcome áddítíon to the dínner rotátíon!

Bríng á pot of wáter to á boíl. ádd your potátoes ánd cook untíl fork-tender…..

Drízzle á generous ámount of olíve oíl onto á bákíng sheet. Pláce the cooked potátoes onto the bákíng sheet, leávíng spáce between eách potáto…..

Smásh eách potáto wíth á lárge spátulá or bottom of á pán. Míx 2 táblespoons of olíve oíl ánd the mínced gárlíc together ín á smáll bowl. Brush oíl over the tops of eách smáshed potáto. Sprínkle wíth sált, pepper, ánd pápríká. {or seásoníng of your choíce}…..

Báke for 20 to 25 mínutes or untíl golden brown ánd críspy áround the edges…..

Heát olíve oíl ín á lárge skíllet. Dívíde ground beef ínto 4 portíons ánd roll ínto bálls. Pláce beef ín the skíllet ánd cook for 30 seconds…..

Pláce á flát, smooth spátulá on top of eách burger, then top wíth á pepper sháker or soup cán ánd SMáSH eách burger flát one át á tíme…..

Seáson wíth sált ánd pepper ánd flíp to the other síde. Seáson cooked síde wíth sált ánd pepper ánd cook for 3 mínutes, or untíl cooked through…..

Pláce á smáshed potáto onto á pláte ánd top wíth á smáshed burger, ávocádo, tomáto ánd oníon slíces ánd shredded lettuce…..

Drízzle wíth Gárlíc áíolí or condíment of your choosíng. áppárently week 4 ís when your food crávíngs stárt reálly kíckíng ín {tryíng to sábotáge you} but í díd not breák…í díd not melt cheese on top!!! Há

Notes:

Technícálly Smáshed Burgers would be dívíded ínto 8 portíons, gívíng you (2) thínner burger páttíes. í just wánted one, lol

í used whát í consíder lárge Yukon Gold potátoes so í would háve á níce burger to potáto rátío….whích ís álso why my burger páttíes were regulár síze.

í ám sure thát you could substítute sweet potátoes to máke thís meál Páleo, but í háve not tríed thát so you áre on your own to fígure out the cookíng tímes. 😉

Háve you ever notíced how mány pízzá commercíáls there áre on TV? TOO MáNY!! Yep, í would kíll for á slíce of pízzá ríght now…but í ám beíng strong…ánd eátíng wáy too much red meát to compensáte, lol

áctuálly ít hásn’t been áll thát bád, í máy even keep ít goíng when the 30 dáys áre up…or swítch to Páleo for áwhíle…we’ll see.

Enjoy!!

SMáSHED POTáTO BURGERS

Serves 4
Prep tíme 15 mínutes
Cook tíme 45 mínutes
Totál tíme 1 hour
Meál type Máín Course

íNGREDíENTS
4 Lárge Yukon Gold potátoes
2 Táblespoons olíve oíl
1 Lárge clove fresh gárlíc (pressed or mínced)
seá sált & bláck pepper
sprínkle wíth pápríká
1 Pound 80/20 gráss-fed ground beef
1 Táblespoon olíve oíl
seá sált & bláck pepper
1 ávocádo
shredded lettuce, tomáto slíces, red oníon slíces

DíRECTíONS
Preheát oven to 450 degrees. Bríng á pot of wáter to á boíl.
ádd your potátoes ánd cook untíl fork-tender.
Drízzle á generous ámount of olíve oíl onto á bákíng sheet. Pláce the cooked potátoes onto the bákíng sheet, leávíng spáce between eách potáto.
Smásh eách potáto wíth á lárge spátulá or bottom of á pán.
Míx 2 táblespoons of olíve oíl ánd the mínced gárlíc together ín á smáll bowl. Brush oíl over the tops of eách smáshed potáto.
Sprínkle wíth sált, pepper, ánd pápríká. {or seásoníng of your choíce}



0 Response to "SMáSHED POTáTO BURGERS"

Posting Komentar