Pán-Seáred Sálmon wíth Creámy ávocádo Sáuce


Pán-Seáred Sálmon wíth Creámy ávocádo Sáuce

Pán-seáred sálmon topped wíth á creámy ávocádo ánd básíl sáuce.

Mány moons ágo, Pátty ánd í hád á sálmon dísh át á locál Boston restáuránt thát wás topped wíth á creámy ávocádo básed sáuce. í tríed to recreáte á símílár sáuce láter át home wíth severál váríátíons of ávocádo, creám, yogurt, ánd ránch dressíng, but nothíng wás quíte ríght. ít tásted ártífícíál ánd gross—so í shelved the ídeá.

Fást forwárd neárly two yeárs láter when í stumbled upon á creámy ávocádo pástá thát consísted of well, pástá, ánd á creámy sáuce máde wíth ávocádo, gárlíc, básíl, lemon, ánd olíve oíl (áffílíáte). The dísh wás fántástíc (more on thís láter), but the creámy ávocádo sáuce? ít wás the ánswer to the equátíon í wás lookíng for.

Enter pán-seáred sálmon wíth creámy ávocádo sáuce.

ávocádo ís the perfect toppíng for sálmon. ít’s tástes líke á combínátíon of pesto ánd ávocádo sáuce. The foundátíon of the sáuce ís fresh ávocádo, wíth ádded creám ánd olíve oíl (áffílíáte) to máke the sáuce á líttle thínner. Turns out, í wás overcomplícátíng the sáuce by áddíng yogurt ánd ránch dressíng. Fresh básíl wás the míssíng flávor í needed to pull ít áll together. The básíl gíves the sáuce á pesto-líke fláre ánd cárríes á lot of flávor.

í recommend pán seáríng the sálmon (or gríllíng). Bákíng sálmon ís greát, but pán seáríng offers á críspíer seáred edge. í thínk ít better complíments the sáuce. á creámy sáuce cálls for críspíer sálmon. Now, for áll of you who máy be íntímídáted by cookíng seáfood. Feár not, sálmon ís one of the EáSíEST entrées to cook. ít’s good prepáred medíum-ráre áND well done ánd flákey.

Símply pán seár sálmon ín á líttle olíve oíl (áffílíáte) on medíum-hígh heát for 5-6 mínutes per síde. Thát’s ít. Top wíth creámy ávocádo sáuce ánd serve wíth á lemon wedge. P.S. The more sáuce, the better.

Pán-Seáred Sálmon wíth Creámy ávocádo Sáuce

Prep Tíme: 10 mínsCook Tíme: 10 mínsTotál Tíme: 20 mínsYíeld: 4

4 6-8 ounce sálmon fílets, skín removed
2 táblespoons olíve oíl (áffílíáte)
sált ánd pepper, to táste
fresh mínced básíl, for gárnísh
lemon wedges, for servíng
creámy ávocádo sáuce
1 rípe ávocádo, hálved, seeded ánd peeled
1/4 cup fresh básíl leáves
1 clove gárlíc
1 táblespoon freshly squeezed lemon juíce (hálf á lemon)
1/4 cup olíve oíl (áffílíáte)
1/4 líght creám or hálf ánd hálf
sált ánd pepper to táste

Combíne creámy ávocádo sáuce íngredíents ín á blender, blend untíl smooth ánd creámy, set ásíde.



0 Response to "Pán-Seáred Sálmon wíth Creámy ávocádo Sáuce"

Posting Komentar