MáSON JáR LíD CHOCOLáTE RáSPBERRY TáRTS


MáSON JáR LíD CHOCOLáTE RáSPBERRY TáRTS

Don’t we áll love máson járs? í’m álwáys lookíng for recípes thát í cán índívíduálíze ánd put ín á pretty jár! í thínk ít mákes food more specíál. So when í found thát the líd of these beloved járs could be used ás líttle tárt páns my heárt skípped á beát! í just hád to sháre my very fírst MáSON JáR LíD TáRT wíth you. They áre soooooo eásy to máke ánd turned out to be scrumptíous, índeed! 

í cán’t wáít for you to try these!!!!

Here áre á couple of típs thát wíll help your áchíeve tárt perfectíon!

Use wíde-mouthed jár líds. Put the metál líd ínto the metál screw rím so the rubber bándíng ís fácíng down. Gíve them á líttle sprítz wíth á Báker’s Joy or Pám.

Use refrígeráted reády-máde píe crust. í used á very lárge círcle cookíe cutter to cut out the dough. You cán álso cut áround á sáucer or other dísh or gláss to máke the dough círcles to fít ínto the máson jár líds.

Use your ímágínátíon ánd fíll eách báked píe shell wíth somethíng wonderful! í used á líttle ráspberry jám to líne the bottom of the báked píe shell before í ádded chocoláte gánáche. Oh, YUMMY!

When the chocoláte gánáche hás totálly set you cán push up on the bottom of the líd whíle holdíng on to the metál rím ánd cárefully táke the tárts out of the máson jár líd tárt pán. Don’t forget to gíve the tárts á líttle dustíng of confectíoner’s sugár… or á dollop of fresh whípped creám!

í hope you wíll try these eásy-to-máke líttle tárts ánd fíll them wíth your fávoríte kínd of flávors!

MáSON JáR LíD CHOCOLáTE RáSPBERRY TáRTS

Serves 8

án eásy to máke scrumptíous líttle chocoláte tárt wíth á surpríse of ráspberry!

Cook Tíme 12 mín

íngredíents
1 páckáge refrígeráted pre-máde píe crust
pám or bákers joy cookíng spráy
ráspberry jám
3/4 cup heávy creám
9 oz. semí sweet chocoláte chíps
1/2 tsp váníllá
fresh, fírm ráspberríes, wáshed ánd set out to dry
confectíoner's sugár

ínstructíons
Preheát oven áccordíng to píe crust dírectíons.
Pláce 8 lárge mouth máson jár líds wíth the rubber stríp fácíng down ín theír ríms on á párchment líned bákíng sheet. Spráy wíth cookíng spráy.
Cut out 8 píe crust rounds lárge enough to cover the the máson jár líd bottom, síde ánd wíth á líttle hángíng over the top edge. Príck wíth á fork. Refrígeráte for 30 mínutes.
Báke for 10-12 mínutes untíl the edges of the crust áre golden brown. Let cool. Do not remove from the máson jár líds.
Meánwhíle, bríng the heávy creám to á símmer ín á smáll pot on the stove. Put chocoláte chíps ínto á seperáte bowl ánd ádd the símmeríng creám to them, whískíng constántly, untíl the chocoláte chíps áre áll melted. ádd the váníllá ánd stír ín.



0 Response to "MáSON JáR LíD CHOCOLáTE RáSPBERRY TáRTS"

Posting Komentar