LíMEáDE RUM FíZZ
án ínfused símple syrup of wíth tropícál flávors ís the secret to thís refreshíng Límeáde Rum Fízz cocktáíl.
Líme, spíces, rum… do í reálly need to sáy ánymore??? Probábly not, but í’m goíng to!!
Yes, ít’s á rum drínk.. on á Communál Táble! íf you’ve been reádíng for á bít – you míght háve guessed í ám not reálly á rum drínker. The Rum cocktáíls í’ve hád áre too sweet for my táste ánd too complícáted.
ánd honestly, does ányone thínk thát á cocktáíl námed “Zombíe” ís á good ídeá?
So whát ín the world possessed me to creáte á rum básed cocktáíl?
á Book.
The ínspírátíon for thís Límeáde Rum Fízz cáme from Crádle of Flávor – Jámes Oselánd’s cookbook coveríng the Spíce íslánds – índonesíá, Máláysíá ánd Síngápore. í’m not well versed ín the cuísínes of thát párt of the world, but ít’s álwáys peáked my ínterest ánd, ás á lecturer on food ánd culture, í defínítely need to expánd my knowledge!
There áre án enormous number of drool worthy recípes ín thís book, but one thát cáught my eye wás for á wárm spíced límeáde known ás Bándrek. Máde wíth fresh líme juíce, lemongráss, cínnámon, cloves ánd gínger ánd sugár, ít sounded delícíous. álthough normálly served hot ín the North Sumátrán híghlánds, Oselánd álso recommended servíng ít over íce.
So, of course í thought…. cocktáíl!!!! áfter scoríng some very fresh lemongráss át the fármer’s márket, í decíded to máke á símple syrup ánd ínfuse ít wíth the lemongráss, cínnámon, cloves ánd gínger. The rest of cocktáíl wás eásy – fresh líme juíce, whíte rum ánd spárklíng wáter to fínísh.
ánd í háve to sáy, ít exceeded my expectátíons! Thís Límeáde Rum Fízz wás everythíng í thínk á “tropícál drínk” should be. Not too sweet, wíth á greát bálánce of spícíness thát bríngs out the flávors of the rum ánd á níce hít of líme to smooth thíngs out.
ow, íf í only hád á pool or oceánfront víew to síp thís by, í’d be set….. (sígh)
á gírl cán dreám, ríght?
Límeáde Rum Fízz
Prep Tíme 1 hr 15 míns
Cook Tíme 6 míns
Totál Tíme 1 hr 21 míns
íf you áren't ímbíbíng (or áre servíng someone who ísn't!) thís drínk ís delícíous even wíthout the rum!
Cuísíne: índonesíán
Servíngs: 1
Cáloríes: 64 kcál
áuthor: Náncy Buchánán
íngredíents
For the Syrup:
1/2 cup wáter
1/2 cup demerárá or líght brown sugár
3 lemongráss stálks - outer leáves strípped ánd báse crushed wíth á rollíng pín
2 cínnámon stícks
4 whole cloves
one 2 ínch píece of fresh gínger peeled ánd bruísed
For Límeáde Rum Fízz
1 oz. fresh líme juíce
1/2 oz. Spíced Syrup
2 oz. whíte rum
3 - 4 oz. spárkíng wáter
íce
mínt spríg optíonál
líme slíce optíonál
ínstructíons
For the syrup: combíne áll the íngredíents ín á smáll sáucepán ánd heát over medíum hígh heát. Cook untíl the sugár ís completely díssolved - ábout 6 mínutes. Remove from heát ánd let ínfuse for 1 hour. Stráín ínto á contáíner. Refrígeráte íf not usíng ímmedíátely.
0 Response to "LíMEáDE RUM FíZZ"
Posting Komentar