KUE BíNGKá LáBU KUNíNG / áSíáN BáKED PUMPKíN CáKE


KUE BíNGKá LáBU KUNíNG / áSíáN BáKED PUMPKíN CáKE

ínspíred by the trádítíonál Kue Bíngká Ubí, í ádded pumpkín ánd gráted coconut ín the recípe ánd the result ís so good ánd ít’s náturálly gluten-free too.

The mentíon of kue bíngká wíll tránsport me báck to chíldhood. ít’s ábsolutely one of my fávoríte kue. Kue meáns cáke ín índonesíá. ít’s not the cáke wíth frostíng ánd creám thát you háve ín mínd, mostly áre steámed, but some áre báked líke thís kue bíngká. Trádítíonálly kue bíngká ís máde wíth cássává/tápíocá.

Kue bíngká ís rích ín táste ánd í LOOOVEEEEE (íf ít’s not too exággerátíng!) the “bouncy” texture thát cássává gíves! ánd yes you guessed ít, there’s coconut mílk ín ít! See…Southeást ásíán food ís not complícáted, just máke sure you háve coconut mílk ánd you áre good to go 😉

Pumpkín ís ábundánt now, ísn’t ít? One of the reásons í love Fáll. í thought í would máke more thíngs wíth pumpkín ánd why not bíngká lábu Kuníng. Lábu kuníng usuálly refers to pumpkín ín índonesíá. íf we just mentíon lábu, usuálly ít refers to cháyote, whích usuálly used ín sávory díshes.

í’m stíll usíng some tápíocá flour ín thís recípe becáuse í love the texture ít gíves to the cáke. í tríed the recípe wíthout ány flour before ánd ít cáme out líke puddíng ínsteád. But, my husbánd sáíd í should post thát puddíng recípe too becáuse he sáíd ít wás so delícíous LOL! He sáíd fáíled products thát tásted good to hím! Okáy, báck to bíngká lábu kuníng, í’m glád the second tíme í tweáked the recípe, ít turned out greát! í ádded gráted coconut ín there too. You cán see the whíte specks on the cáke. Thát’s gráted coconut!

í love to use bánáná leáves to líne the bákíng dísh to báke thís bíngká lábu kuníng becáuse ít ímpárts thát níce áromá to the cáke. ít’s very common to see bánáná leáves áre used to wráp reády-to-eát food ín índonesíá, ínsteád of usíng plástíc or styrofoám contáíners. Mom sáíd báck ín the old dáys, thát’s áll they hád, leáves!

The rích, moíst, ánd bouncy texture ís whát Southeást ásíáns love ábout kue bíngká. Thís kue bíngká lábu kuníng, líke mány kue, ís perfect for dessert or snácks. My dáughter ís álreády áskíng me to repeát thís ágáín!

KUE BíNGKá LáBU KUNíNG / áSíáN BáKED PUMPKíN CáKE (8X6-íNCH CáKE)

COURSE: DESSERT, SNáCK  CUíSíNE: íNDONESíáN  PREP TíME: 30 MíNUTES COOK TíME: 1 HOUR  TOTáL TíME: 1 HOUR 30 MíNUTES  áUTHOR: MáRVELLíNá

íNGREDíENTS
425 gr pumpkín (wíthout skín)
150 gr tápíocá flour
150 gr unsweetened gráted coconut
3 lárge eggs beáten
250 gr brown sugár
1/2 cup coconut creám
Smáll pínch of sált
Bánáná leáves for bákíng optíonál
Cookíng oíl for brushíng neutrál tástíng

íNSTRUCTíONS
Cut the pumpkín ínto bíg chunks ánd then steám ín the steámer untíl ít ís fork tender. Dráín off ány excess wáter ánd másh wíth fork whíle ít's wárm. Set ásíde
Preheát oven to 350 F. ín á lárge míxíng bowl, ádd máshed pumpkín, tápíocá flour, coconut, eggs, sugár ,coconut creám, ánd sált. Stír to míx everythíng. The bátter wíll be thíck



0 Response to "KUE BíNGKá LáBU KUNíNG / áSíáN BáKED PUMPKíN CáKE"

Posting Komentar