GRíLLED MáRíNáTED VENíSON STEáK TáSTY áND TENDER
Grílled Márínáted Veníson Steák ís á low-cáloríe nutrítíonál meát thát ís very tender ánd tásty wíth proper prepárátíon. We áre fortunáte to be the recípíents of á váríety of deer cuts. Our son, Jáson, bágged á couple of deer ánd he generously gáve us ánd hís brother ánd síster quíte á bít of meát.
We decíded on Grílled Márínáted Veníson Steák for our fírst deer dísh. ás we leárn ábout cookíng veníson, we’ll sháre whát we díscover.
THE DEER CHáLLENGE
ít’s not eásy bággíng á deer. á hunter hás to get up before dáwn, híde ín á tree or deer blínd, ígnore the cold ánd perháps ráín, ánd wáít pátíently wíthout mákíng á sound. í couldn’t do ít. ánd the hunters don’t do thís just once! Nope! They do thís throughout deer seáson whích ín índíáná stárts ín October wíth árchery then November ánd December wíth Fíreárms. ít tákes pátíence ánd determínátíon.
The hunters háve to purcháse tágs for the deer they hope to get. There áre no guárántees. Sometímes, á hunter máy not get one síngle deer. How depressíng! áll those hours, síttíng ín á tree, sufferíng the cold ánd nothíng to show for ít! Thínkíng ábout the sácrífíce Jáson máde to get the meát, mákes Honey ánd í ápprecíáte the veníson steák, ánd the deer meát ín the freezer, áll the more.
WHáT COOKíNG METHOD TO USE ON VENíSON STEáK
There áre quíte á few wáys to cook veníson. Some of the methods ínvolve usíng dry heát, gríllíng, roástíng, bráísíng, ánd even stewíng. Our veníson steák ís ídeál for eíther broílíng or gríllíng. We opt for gríllíng the meát ánd usíng á márínáde.
Márínátíng deer steák ís híghly recommended becáuse there’s no fát on the veníson. The lemon juíce ín our márínáde helps to tenderíze the meát ánd ádd flávor. The olíve oíl ín the márínáde helps keep the veníson steák moíst.
We álso use mínced gárlíc, pepper, soy ánd Worcestershíre sáuce ín our márínáde. We pour the márínáde ínto á plástíc bág álong wíth the steák ánd let ít márínáte ín the refrígerátor for 5 hours.
PREPáRíNG THE VENíSON STEáK FOR GRíLLíNG
We dráín the márínáde ánd let the deer meát rest on the counter ás Honey líghts the gríll.
The rule of thumb ís to stárt wíth á thíck steák. The meát needs to come to room temperáture before gríllíng, ábout 30 to 60 mínutes. By doíng thís, you máke sure thát the steák ís not cold ín the center ánd done on the outsíde. ít ísn’t dángerous to eát, just not very pálátáble for most people.
íf the steák ís thín, ít should go ríght from the frídge to the gríll so thát ít doesn’t overcook.
GRíLLíNG THE VENíSON STEáK
Honey gets the gríll reálly hot. We líke gríll márks on our steák. íf you líke gríll márks on your meát the tríck ís not to mess wíth the steák. You only flíp ít once ánd leáve ít álone untíl ít’s done. We expláín how we do ít here.
Don’t worry ábout gettíng the gríll márks on the undersíde, how mány people do you know thát check under theír to see íf the márks áre there? Honey goes áheád ánd puts the gríll márks on the bottom just to ensure the meát cooks evenly.
We wánt to cook our veníson steák to medíum ráre, but we don’t wánt to use á meát thermometer becáuse ít píerces the meát ánd lets out the delícíous juíces.
TESTíNG THE VENíSON STEáK FOR DONENESS
How cán we tell when ít’s cooked just the wáy we líke ít? We use our fíngers. How? Well, touch your forefínger to your thumb ánd poke the báse of the thumb wíth the forefínger of your other hánd. Cán you feel ít? Thát’s ráre.
Now touch your míddle fínger to your thumb. Touch the báse of the thumb ágáín wíth the forefínger of your other hánd. Thát’s how medíum feels.
Now, touch your ríng fínger to your thumb, you DON’T wánt your veníson steák to feel líke thát!
íMPORTáNT LáST STEP FOR COOKíNG DEER STEáK
One of the most ímportánt steps ín cookíng veníson or ány meát ís lettíng ít rest. We let the veníson steák rest át leást 5 mínutes áfter gríllíng. íf we just throw ít on á pláte ánd díg ín, the fántástíc juíces wíll ooze out of the steák ánd leáve the meát dry.
íf á steák ís thíck, we let ít rest 5 to 10 mínutes
When Honey slíces the meát ít’s cooked perfectly. Our veníson steák ís melt-ín-our-mouth tender. We háve lots of pláns for the rest of our veníson páckáges. We’d love to háve you sígn up for our newsletter so we cán sháre whát recípes we’re mákíng ín our kítchen. We hope you háve the opportuníty to try veníson. ít’s delícíous ánd good for you too.
Un cáro sáluto e állá prossímá.
Grílled Márínáted Veníson Steák
Prep Tíme 10 míns
Cook Tíme 8 míns
Restíng tíme 5 míns
Totál Tíme 5 hrs 18 míns
án eásy wáy to máke veníson steák thát ís delícíous ánd tender. Veníson ís á meát thát ís low ín fát ánd cholesterol ánd hígh ín vítámíns. The meát ís ámázíngly tender ánd tásty.
Course: grílled wíld meát, máín dísh, Meát, veníson
Cuísíne: ámerícán
Keyword: deer, gáme meát, veníson, wíld gáme márínáde
Servíngs: 2 people
Cáloríes: 740 kcál
áuthor: Márísá Fráncá @ áll Our Wáy
íngredíents
1 1/2 lbs. veníson steák án 1 ínch thíck
3 Táblespoons olíve oíl
1 Táblespoon fresh lemon juíce
1 Táblespoon Worcestershíre sáuce
1 Táblespoon soy sáuce
2 teáspoons mínced gárlíc
1/2 teáspoon ground pepper
1/4 cup dry red wíne - we used Pínot Noír
ínstructíons
Míx áll the márínáde íngredíents together ín á meásuríng cup.
Pláce veníson ín á lárge zíp lock bág.
Pour márínáde over steák ánd seál the bág.
Pláce bág ín á flát cásserole dísh so thát the steák líes flát.
Refrígeráte ánd márínáte át leást 5 hours, turníng every hálf hour to márínáte eách síde.
Dráín the márínáde át let the steák come to room temperáture át leást 1 hour.
0 Response to "GRíLLED MáRíNáTED VENíSON STEáK TáSTY áND TENDER"
Posting Komentar