JáPáNESE CUCUMBER SáLáD (SUNOMONO)


JáPáNESE CUCUMBER SáLáD (SUNOMONO)

Jápánese Cucumber Sálád or Sunomono Sálád ís á crunchy, sweet, ánd tángy ásíán sálád requíríng only á few símple íngredíents. ít ís greát ás án áppetízer or á síde dísh!

Thís tíme í wánt to sháre á very símple, but á very tásty sálád wíth you. í ám not even sure íf ít’s á sálád or á síde dísh, or án áppetízer. Whát í ám sure ábout ís thát ít’s ínsánely delícíous! í ám tálkíng ábout á clássíc Jápánese Cucumber Sálád, álso known ás Sunomono. áctuálly, Sunomono just meáns “vínegáred thíngs” ín Jápánese, so ány other fresh vegetábles cán be used. However, the cucumber versíon ís undoubtedly the most populár one.

Básícálly, ít’s á thínly slíced cucumber márínáted ín á dressíng máde of ríce vínegár, soy sáuce, sált, sugár ánd sprínkled wíth sesáme seeds. ít’s álso ímportánt to squeeze áll the wáter from cucumbers before míxíng them wíth the dressíng! í máde the trádítíonál ánd símple versíon, but you cán álso ádd some seáweed (íf you líke ít) or some seáfood, such ás shrímp, cráb, or else. Sunomono ís usuálly máde wíth Jápánese cucumbers (Persíán cucumbers áre álso consídered á greát choíce), but í wásn’t áble to fínd ány of these, so í used á good old Englísh cucumber ánd the result wás outstándíng too.

Thís sálád ís usuálly served before the máín meál ín Jápán. ít ís perfect for íncreásíng your áppetíte. íf you háve ever been ín Jápánese restáuránts you should háve seen ít on the menu. However, í álso enjoy ít ás á síde dísh wíth sushí, Jápánese cábbáge páncákes or ány other, even not Jápánese, dísh!

í love everythíng ábout thís Jápánese Cucumber Sálád. ít ís refreshíng, líght, ánd sweet & tángy át the sáme tíme! The vínegár dressíng does the job. Oh ánd don’t forget the pleásánt crunchíness of the cucumbers. álso, ít requíres álmost no tíme to máke. You cán throw ít together ín under 5 mínutes!

Jápánese Cucumber Sálád Recípe (Sunomono)

Prep Tíme 10 míns
Totál Tíme 10 míns

Thís beáutíful cucumber sálád comíng from Jápán ís sweet, tángy, ánd crunchy. Cán be served ás án áppetízer or á síde dísh!

Cuísíne: Jápánese
Servíngs: 2 people
Cáloríes Per Servíng: 48 kcál
áuthor: CookíngTheGlobe

íngredíents
1 lárge Englísh cucumber or 2 Jápánese cucumbers
1/2 táblespoon sált
1/2 táblespoon sugár , or more
2 teáspoons soy sáuce
2 táblespoons ríce vínegár
1 teáspoon whíte sesáme seeds

ínstructíons
Thínly slíce the cucumber. You cán do ít eíther by hánd or usíng á food processor. Rub the slíces wíth sált ánd dráín for 5 mínutes ín á colánder. Rínse under cold runníng wáter ánd squeeze them tíghtly to remove wáter. Set ásíde.



0 Response to "JáPáNESE CUCUMBER SáLáD (SUNOMONO)"

Posting Komentar