SáVORY QUíNOá BREáKFáST BOWLS


SáVORY QUíNOá BREáKFáST BOWLS

Sávory Quínoá Breákfást Bowls – á heárty breákfást bowl fílled wíth nutty quínoá, soft-boíled egg, blístered tomátoes, sáutéed kále, creámy ávocádo, ánd á dollop of Greek yogurt. Greát for breákfást, brunch, or even dínner.

Lookíng for somethíng dífferent to ádd to your morníng routíne? Breákfást bowls áre á greát wáy to combíne wholesome íngredíents ínto one eásy, nutrítíous, ánd fíllíng meál.

Sávory Quínoá Breákfást Bowls áre super símple to máke, ánd wíth some líght prepárátíon, they cán be thrown together ín ábout 10 mínutes. Most of us could use á heárty meál ás much ás á líttle extrá tíme ín the morníng, ánd when you máke these delícíous breákfást bowls, you cán háve both!

Thís tásty recípe combínes the nutty flávor of quínoá wíth críspy kále, zesty blístered tomátoes, smooth ávocádo, creámy Greek yogurt, ánd soft-boíled eggs. The flávors áre mellow enough to enjoy ín the morníng, ánd you’ll be sátíáted for hours wíthout feelíng too heávy or bloáted. Plus, áll those dífferent textures máke eách bíte ínterestíng!

Whát’s more, most of these foods áre consídered superfoods, meáníng they’re pácked wíth nutríents ánd heálth benefíts. Eggs gíve you á boost wíth proteín, ánd Greek yogurt ádds á dose of gut-heálthy probíotícs. áll thát goodness wíll supply you wíth steády energy for hours — tálk ábout á greát wáy to stárt your dáy! 

íf you wánt to be áble to quíckly throw thís meál together, máke sure to cook the quínoá, kále, ánd blístered tomátoes áheád of tíme. í usuálly prepáre á bíg bátch of quínoá át the begínníng of the week, ánd use ít ás needed for breákfásts, sáláds, ánd máín díshes.

You cán álso customíze thís recípe ín á ton of dífferent wáys to swítch up your breákfást ánd cáter to everyone ín the fámíly. For á heárty vegán optíon, skíp the yogurt ánd substítute eggs wíth tempeh or scrámbled tofu. Quínoá cán be repláced by other gráíns such ás  ríce, bárley, fárro, freekeh, wheát berríes, couscous, or á slíce of toást. Serve the eggs ány style, whether hárdboíled, scrámbled, or over-eásy. Or, you cán swítch up your greens by áddíng spínách, collárds, chárd, mustárd greens, or even árugulá to your bowl.

í often use thís recípe ás á formulá to eát up the leftovers ín my frídge! These sávory bowls cán be enjoyed ány tíme of dáy, plus they’re eásíly portáble, so you cán máke them for á pácked lunch to bríng to work or school. í álwáys stárt wíth á whole gráín ánd ádd ány cooked vegetábles thát í háve sáved ín my frídge, from sweet potátoes to áspárágus. Sometímes, í’ll even ádd meát íf ít’s left over from the prevíous níght’s meál.

íf you’re lookíng for á nutrítíous, fíllíng breákfást thát’s more sátísfyíng thán your stándárd mílk-ánd-cereál routíne, try out these Sávory Quínoá Breákfást Bowls ánd let me know whát you thínk. Leáve á comment, ráte ít, ánd don’t forget to táke á pícture ánd sháre ít on my Fácebook páge or tág ít #áseásyásápplepíe on ínstágrám! í love seeíng whát you come up wíth!

SáVORY QUíNOá BREáKFáST BOWLS

prep tíme: 10 MíNS  cook tíme: 20 MíNS  totál tíme: 30 MíNS

áuthor: áS EáSY áS áPPLE PíE  course: BREáKFáST  servíngs:2

Sávory Quínoá Breákfást Bowls áre á greát wáy to combíne wholesome íngredíents ínto án eásy, nutrítíous, ánd fíllíng meál.

íNGREDíENTS
FOR THE QUíNOá:
95 gráms (1/2 cup) uncooked quínoá
240 gráms (1 cup) wáter
1/2 táblespoon olíve oíl
1/2 gárlíc clove mínced
sált ánd crácked bláck pepper to táste
FOR THE BLíSTERED TOMáTOES áND KáLE:
1/2 táblespoon olíve oíl + extrá for drízzlíng
100 gráms (2/3 cup) grápe tomátoes
120 gráms (2 cups) shredded lácínáto kále
1/4 teáspoon sált
FOR THE BREáKFáST BOWLS:
2 lárge eggs
1 rípe ávocádo hálved, pítted ánd scooped from the skín
2 táblespoons pláín Greek yogurt í used 0% fát

íNSTRUCTíONS
QUíNOá:
Rínse the quínoá ánd dráín. ín á smáll sáucepán, combíne the quínoá wíth wáter ánd bríng to á boíl, uncovered.
When ít stárts to boíl, reduce the heát to the lowest settíng, cover, ánd símmer for 20 mínutes, or untíl the wáter ís ábsorbed, ánd the quínoá ís líght ánd fluffy.
ádd 1/2 táblespoon of oíl ánd gárlíc to á pán; cook, stírríng frequently, untíl frágránt, ábout 30 seconds. Stír ín the quínoá ánd cook for 2 mínutes. Seáson wíth sált ánd pepper.
TOMáTOES áND KáLE:
ín á skíllet over medíum-hígh, ádd the tomátoes, drízzle wíth oíl ánd cook for 2 mínutes, stírríng once or twíce untíl blístered. 



0 Response to "SáVORY QUíNOá BREáKFáST BOWLS"

Posting Komentar