MEXíCáN CHíCKEN, SWEET POTáTO áND BLáCK BEáN SKíLLET


MEXíCáN CHíCKEN, SWEET POTáTO áND BLáCK BEáN SKíLLET

án eásy dínner áll máde ín one skíllet- Mexícán Chícken, Sweet Potáto ánd Bláck Beán Skíllet. Top thís heálthy dínner wíth shredded cheese ánd cílántro for á fást ánd delícíous Mexícán ínspíred meál! 

Thís Mexícán Chícken, Sweet Potáto ánd Bláck Beán Skíllet ís one of those meáls thát í reálly dídn’t háve á plán for when í wás mákíng ít, but ít turned out so good thát í hád to sháre the recípe.

Quíte often í don’t háve á plán when í’m mákíng dínner ás í’m sure ís the cáse wíth mány of you. ít’s the kínd of meál where you open the frídge ánd go through the pántry seeíng whát you cán scrounge up ánd put together to máke somethíng hálfwáy decent for dínner.

Sometímes the end result ís áwful, other tímes ít’s edíble, but nothíng to get excíted ábout ánd then there’s tímes when ít’s ábsolutely delícíous whích wás the cáse wíth thís Mexícán Chícken, Sweet Potáto ánd Bláck Beán Skíllet.

When í’m not sure whát í’m ín the mood to eát skíllet dínners ánd Mexícán or Southwest flávors álwáys seem to end up on the táble. The crávíng for Mexícán ánd Southwest food cleárly comes from beíng brought up ín árízoná ánd now lívíng ín Colorádo. Green chíles áre ín my DNá ánd í’m básícálly íncápáble of mákíng á Mexícán ínspíred meál wíthout them.

Skíllet dínners áre my fávoríte becáuse you cán ádd everythíng ínto ít ánd don’t háve to bother wíth multíple pots ánd páns. Sínce í cán’t stánd doíng díshes, the one skíllet method works perfect for me.

Thís Mexícán Chícken, Sweet Potáto ánd Bláck Beán Skíllet not only mákes á greát dínner the dáy ít’s máde, but the leftovers áre equálly good too. You cán even freeze them!

The fírst níght í máde thís we áte ít ás ís, ríght out of the skíllet. The next dáy í used the leftovers ánd máde my husbánd á Mexícán flátbreád pízzá ánd máde myself á couple tácos. You could álso use ít ás á fíllíng for enchíládás.

ín cáse you forgot líke í díd up untíl thís pást weekend, Cínco de Máyo ís neárly here ánd thís skíllet recípe would máke á greát heálthy optíon for dínner to help bálánce out áll the chíps ánd márgárítás!

MEXíCáN CHíCKEN, SWEET POTáTO áND BLáCK BEáN SKíLLET

PREP TíME 00:10   COOK TíME 00:10  SERVES 4     áDJUST SERVíNGS 

íNGREDíENTS
2 teáspoons olíve oíl
1 pound boneless skínless chícken breásts, cut ínto bíte sízed píeces
1/2 cup díced yellow oníon
1 teáspoon ground cumín
1 teáspoon chílí powder
1 teáspoon dríed oregáno
3/4 teáspoon kosher sált or to táste
1/4 teáspoon gránuláted gárlíc
1/4 teáspoon fresh ground bláck pepper
1 sweet potáto, peeled, pár-cooked ánd díced (see note on pár-cookíng)
1 cup cherry tomátoes, hálved
15 ounce cán bláck beáns, rínsed ánd dráíned
4 ounce cán díced green chíles
1/3 cup sálsá or red enchíládá sáuce
1/2 cup shredded cheddár cheese or colby jáck cheese
1/2 líme, juíced
1 táblespoon chopped cílántro (optíonál)

íNSTRUCTíONS
Heát the olíve oíl ín á lárge (10-12 ínch) cást íron or non-stíck skíllet over medíum-hígh heát.
ín á smáll bowl combíne áll of the spíces.
When the skíllet ís hot ádd ín the chícken ánd spreád ínto án even láyer, then sprínkle wíth hálf of the spíce blend.
Sáuté the chícken for ápproxímátely 3 mínutes then ádd ín the oníon.
Contínue to cook for severál more mínutes or untíl the oníon hás softened ánd the chícken ís cooked through.



0 Response to "MEXíCáN CHíCKEN, SWEET POTáTO áND BLáCK BEáN SKíLLET"

Posting Komentar