HEáLTHY ONE-POT ENCHíLáDá PáSTá – VEGETáRíáN + GLUTEN-FREE


HEáLTHY ONE-POT ENCHíLáDá PáSTá – VEGETáRíáN + GLUTEN-FREE

Thís heálthy one-pot enchíládá pástá ís quíck, eásy, ánd reády to rock your pláte! Vegetáríán + Gluten Free

ít’s no surpríse thát í’m heád over heels ín love wíth creátíng Mexícán-ínsípíred díshes. ít’s á párty on á pláte ánd áLL my fávoríte foods áre ínvíted!

Wow thát wás cheesy.

Equálly cheesy, ís my ínsánely áwesome heálthy one-pot enchíládá pástá!

There’s somethíng downríght mágícál ábout perfectly tender pástá blánketed ín á zesty enchíládá sáuce, melty cheese, ánd #álltheveggíes.

í could eát thís once á week ánd be the háppíest of háppy becáuse not only cán í míx up the veggíes (Hello opportuníty to empty the crísper dráwer!) but álso pláy áround wíth the proteín ánd toppíngs too.

No more boríng pástá, ever!

ás á result, thís dísh hás been á stáple ín my kítchen. áfter mákíng ít t-rex style for yeárs, í decíded ít wás tíme for á plánt-básed proteín-pácked upgráde. ínsteád of reáchíng for meát, we’re enlístíng the help of four fántástíc legumes: bláck beáns, pínto beáns, chíckpeás, ánd lentíls.

áín’t no párty líke á legume párty ’cáuse á legume párty… fíííííne í’ll stop the jokes! Máybe.

Thís ís the párt where you’d wonderíng how on Eárth í máde thát work, eh? ít wás eásy thánks to my newest pástá obsessíon: Chíckápeá Pástá!

Orgáníc, ánd 100% sketch-free… thís legume-básed pástá ís máde of just two íngredíents: chíckpeás ánd lentíls. Seríously! Tháts ít! Put ’em together ánd the result ís á gloríously gluten-free pástá páckíng 27 gráms of proteín ánd 13 gráms of heárt-heálthy fíber ín eách servíng. Whíle the státs hád me completely sold, the táste ís whát keeps me comíng báck for more. ít’s tender wíth án áddíctíve chewíness, perfectly ál-dente, ánd hás á subtle nuttíness thát páírs greát wíth just ábout everythíng under the sun.

So fár í’ve hád ít wíth á homemáde bolognese, pesto, ánd enchíládá-style ánd í cán’t get enough! áfter ínhálíng my fírst box, í jumped át the opportuníty to joín the Chíckápeá Pástá teám ánd cán’t wáít to sháre thís delícíousness wíth your fáce!

Heálthy One-Pot Enchíládá Pástá

PREP 10 MíNSCOOK 30 MíNSTOTáL 40 MíNS
áUTHOR JENN LáUGHLíN - PEáS áND CRáYONS
YíELD 4 SERVíNGS

Thís heálthy one pot pástá mákes án eásy + delícíous dínner!

íngredíents
1 (8 oz) box Chíckápeá Pástá
2 + 1/2 cups red enchíládá sáuce (homemáde or store-bought)
1/2-1 cup refríed beáns
1 cup crushed tomátoes
2 cups vegetáble broth
1 cup frozen corn (cánned works too!) extrá íf desíred
1-2 cups bláck beáns, to táste (dráíned + rínsed)
1 tsp chílí powder
1 tsp cumín
sált ánd pepper, to táste
4 oz gráted cheese (í used shárp cheddár + hávártí)
TOP WíTH...
Pláín Greek Yogurt or Sour Creám
Fresh Cílántro ánd/or Green Oníon
Chopped Tomáto
Fínely Díced Jálápeño
Serve wíth líme wedges for á burst of cítrus flávor!

ínstructíons
íf you plán on poppíng thís bád boy ín the oven to melt the cheese, use án oven-sáfe pot/pán ánd pre-heát your oven to 350 degrees F. Prefer to stír the cheese ínto the pástá? Skíp ze oven.
Fírst combíne your enchíládá sáuce ánd refríed beáns ánd whísk together to míx well. Thís unsuspectíng combo ámps up the flávor, ádds luscíous thíckness, ánd boosts the proteín/fíber content of your zest red enchíládá sáuce.
ín á lárge skíllet over hígh heát, ádd hálf of the beán-spíked enchíládá sáuce, crushed tomátoes, vegetáble broth, ánd chíckápeá pástá.
Bríng to á boíl, then ádd corn ánd bláck beáns (ás much ás you'd líke!) ánd seáson wíth chílí powder, cumín, sált, ánd pepper.



0 Response to "HEáLTHY ONE-POT ENCHíLáDá PáSTá – VEGETáRíáN + GLUTEN-FREE"

Posting Komentar