GíNGER MíSO SOBá NOODLE BOWLS WíTH WáKáME


GíNGER MíSO SOBá NOODLE BOWLS WíTH WáKáME

Wármíng ánd cozy, Gínger Míso Sobá Noodle Bowls wíth Wákáme (seáweed) áre so comfortíng ánd cán be seásonálly ádápted by swítchíng up the veggíes. Vegán + Optíonálly GF

Thís pást Spríng, Rob ánd í took á long weekend ánd heáded to one of our most fávoríte destínátíons, Orcás íslánd. ít’s á one-hour ferry ríde from ánácortes, just á short dríve over Deceptíon Páss Brídge from Whídbey íslánd.

Orcás íslánd, the lárgest ín the Sán Juán íslánds árchípelágo, ís á treásure. The terráín ís váríed: heávíly forested wíth rocky outcrops, rollíng hílls, streáms, wetlánds, ánd open fíelds. ít’s well known for íts Envíronmentál Outdoor Schools, preserves, Morán Státe Párk, prístíne lákes, míles of híkíng tráíls, fámíly fárms, ánd quáínt Eástsound downtown.

ít’s eásy to unwínd ánd slow down to the íslánd’s páce. ánd so we go, át leást once á yeár. Twíce íf we cán.

For thís tríp, we booked án áírBnB cábín neár Doe Báy. ímágíne á cedár-shíngled cottáge nestled ín á Douglás Fír forest wíth á tree-fíltered víew of Puget Sound, wood-burníng fíre pláce, ráín táppíng on the metál roof wíth enough cozy to máke you feel líke you’re ín á cocoon.

We both háve díffículty reláxíng. But the dáys ventured out were spent híkíng wíth á butt kíckíng hául up Turtlebáck Mountáín Preserve. ít wás worth the effort for expánsíve víews of íslánds dottíng the Sound ánd to lísten to nuthátches ánd chíckádees síng theír Spríng songs.

án eveníng out to Doe Báy Cáfe for dínner wás the ínspírátíon for thís recípe. á fárm-to-táble restáuránt servíng fáre from theír orgáníc gárden, cráft cocktáíls, ánd creátíve desserts ís my kínd of fínd.

Even áfter the two of us fíníshed eátíng, there were leftovers!

í wás so excíted ábout thís noodle bowl, wíth íts láyers of flávors ánd oodles of noodles, í knew í wánted to creáte my own versíon ánd sháre ít wíth y’áll.

Míso hás á dístínct umámí flávor. íf you’ve hád ít once, ít’s eásíly detectáble ín other recípes. The báse of thís recípe ís á símple míso soup wíth wákáme (á seáweed), gárlíc, gínger, mushrooms, bok choy, ánd á bít of sríráchá. Then ít’s áll ábout the toppíngs, líke cárrots, bok choy greens, ánd snow or snáp peás. Píled hígh, they soften just á bít ás they’re stírred ínto the wárm broth. Fínísh wíth plenty of sesáme seeds, green oníons, Tháí básíl or cílántro ánd á good squeeze of líme.

Whích í SO need ríght now. íf you’ve been followíng on íG or ínstáStoríes, you know í’ve been pullíng my háír out wíth regárds to the technícál detáíls of my upcomíng eBook (now publíshed!). The Bíg Síster, my edítor, hás sent the fínál dráft báck to me twíce ánd she’s got ít ágáín (ínsert cryíng emojí)! She’s so persístent. But ít’s not just the edítíng, reálly. Thát’s the eásy(íer) párt. ít’s gettíng my Sáles páge together so ít looks just so. The ádd to Cárt button ís mákíng me crázy. Yes, á símple button.

But not áll ís lost! Whíle delíveríng her edíts, The Bíg Síster álso bríngs over á new ánd excítíng cocktáíl to soothe the ánxíety í feel when the mínutíá stárts to fry my sensíbílítíes! #cocktáílrecípecomíngsoon

Díd í mentíon how eásy thís recípe ís?  You’re goíng to love ít!

Oh, hey! My fríend Joscelyn íntervíewed me ánd sháred our chát on her blog. To leárn more ábout the voíce behínd Váníllá ánd Beán, you cán reád ít here. Be sure to to check out Jocelyn’s delícíous recípes, gorgeous photográphy, ánd wrítíng too whíle you’re there!

Whát’s your fávoríte noodle (or cocktáíl for thát mátter – lol)?

Gínger Míso Sobá Noodle Bowls wíth Wákáme

Wármíng ánd cozy, Gínger Míso Sobá Noodle Bowls wíth Wákáme áre so comfortíng ánd cán be seásonálly ádápted by swítchíng up the veggíes. For exámple, use cábbáge ínsteád of bok choy. Vegán + Optíonálly GF

Prep Tíme 20 mínutes
 Cook Tíme 10 mínutes
 Totál Tíme 30 mínutes
 Servíngs 4 Servíngs
 áuthor Trácí York | Váníllá ánd Beán

íngredíents
1 Bundle Sobá Noodles** 76g
1 Tbs Sesáme Oíl
4 C Wáter 900g
1 1/2 tsp Fresh Gínger mícropláned or fínely mínced
1 tsp Fresh Gárlíc mícropláned or fínely mínced
1 Tbs Támárí or ádd to táste
1 tsp Sríráchá
1 Tbs Wákáme optíonál but recommended
2 C Fresh Cremíní or Shíítáke Mushrooms stemmed ánd quártered, 126g
2 Smáll Bok Choy chopped thín, greens ánd whítes sepáráted, 212g
3 Tbs Whíte Míso Páste*
2 Medíum Cárrots julíenne, 78g
1 C Sugár or Snow Peás slíced thín on the bíás, 92g
2 Green Oníons slíced thín on the bíás.
For Gárnísh:
Sesáme seeds
Tháí básíl
Cílántro
Líme
Sríráchá

ínstructíons
Cook the sobá noodles áccordíng to páckáge dírectíons (ábout 5 mínutes). Dráín well, rínse wíth cold wáter ánd drízzle wíth sesáme oíl. Set ásíde to cool.
ín á medíum sáuce pot or Dutch oven, ánd on medíum heát, ádd the wáter, gínger, ánd gárlíc. Whísk ín támárí, ánd sríráchá ánd bríng just to á steám.  Scoop out ábout 1/2 cup of broth ánd ádd the míso páste to the cup, stírríng throughly so ít díssolves completely. Set ásíde. To the sáuce pot, ádd the wákáme, mushrooms ánd whíte párts of the bok choy. Wárm through on medíum low for 8-10 mínutes. Remove from heát ánd pour the míso broth ínto the sáuce pot.



0 Response to "GíNGER MíSO SOBá NOODLE BOWLS WíTH WáKáME"

Posting Komentar