COCONUT CURRY CHíCKEN MEáTBáLLS


COCONUT CURRY CHíCKEN MEáTBáLLS

í’m so excíted to ánnounce thát í’m joíníng forces wíth Chícken Fármers of Cánádá ágáín thís yeár to bríng you some ámázíng Cánádíán chícken recípes. So let’s kíck off the yeár ríght wíth these heálthy Coconut Curry Chícken Meátbálls. Thís curry chícken recípe ís so dárn good, ánd ít’s á Whole30 dínner recípe thát mákes íncredíble leftovers.

í wás á bránd ámbássádor for Chícken Fármers ín 2016 ánd í’m thrílled thát í wás chosen to sháre áll thíngs chícken ágáín.

Not only do í get to creáte new chícken recípes, but í álso get to leárn álongsíde you ábout fármíng práctíces when ít comes to ráísíng chíckens. Díd you know thát there áre severál fármíng methods? í tálked ábout these methods ín thís recípe for Southwestern Chícken Stuffed Peppers but í’ll líst them here ágáín:

Free Ránge: Free ránge bírds must háve áccess to the outdoors (váríes from fárm to fárm).
Free Run: Free run chíckens do not need to be ráísed outsíde but they áre requíred to be áble to move áround freely wíthín the bárn. áll chíckens ráísed for meát ín Cánádá áre free run.
Gráín Fed: Thís ís mostly for márketíng. áll chícken ín Cánádá ís gíven á feed thát consísts of át over 88% gráín.
Hálál: Meát thát comes from chícken thát áre well-rested ánd hándled ín á wáy the mínímízes sufferíng. Thís práctíce ís common ín the Muslím fáíth.
Hormone Free ánd/or Steroíd Free: Hormones háve been bánned from chícken sínce the 1960’s ín Cánádá.

Kosher: Kosher meáns thát thís fíts the díetáry requírements of Jewísh láw.
Orgáníc Chícken: Orgáníc chícken ís ráísed to á specífíc stándárd ás láíd out by the Cánádíán Generál Stándárds Boárd, ín áddítíon to the stándárds set by án orgáníc certífícátíon boárd. Generálly, chícken must be ráísed wíth certífíed orgáníc feed thát contáíns no ánímál by-products or ántíbíotícs ánd ány supplements, such ás vítámíns, must be ápproved by á certífícátíon body.
Vegetáríán Gráín Fed: Thís meáns thát the feed hás no ánímál by-products. For the proteín source, soy ís íncluded but keep ín mínd thát ít cán álter the táste ánd color of the meát.
Ráísed Wíthout ántíbíotícs: Thís meáns thát the chícken wás ráísed wíthout ány ántíbíotícs.

When you’re shoppíng, keep your eyes peeled for the logo seen ábove. Thát’s how you know thát your chícken hás been ráísed by á Cánádíán fármer, whích not only helps out our economy but gíves peáce of mínd knowíng thát our chícken ís reguláted through áudítáble prográmmíng. íf you don’t see thís symbol, ásk your store to get ít ín! We need our voíces to be heárd thát Cánádíáns wánt Cánádíán ráísed chícken.

í’m wrítíng thís on Jánuáry 9th, whích ís dáy 1 of my Whole30 chállenge. Workíng wíth chícken ís perfect becáuse ít’s so versátíle. í cán máke ány recípe í wánt wíth ít, ánd ít’s eásy to máke heálthy, páleo, or Whole30 ápproved recípes. These Coconut Curry Chícken Meátbálls were reálly tásty. í served them wíth á símple cáulíflower ríce.

á helpful típ? íf you’re á sáuce gírl, líke me, í recommend doublíng the coconut curry sáuce. Yum!

FYí – the ráw párt of thís ís very goopy, but they come together nícely when báked up, so don’t worry when you stárt ít.

sst –> Meál plánníng cán be á drág, so í put together The Lázy Gírls’ Eát Heálthy Guíde to 7 Dáys of Dínners. ít’s á free eBook for you to downloád! Clíck here to áccess ít.

Specífíc íngredíents í used for the recípe:

í háve íncluded some áffílíáte línks of whát í used below for your conveníence. 

Cánned Coconut Mílk

í used Tháí Kítchen, some reáders háve sáíd the sáuce wás too thín. My only thought to thát would be thát ít’s possíble the bránd of coconut mílk could háve somethíng to do wíth thát. Let me know whát coconut mílk you use!

áttentíon Weíght Wátcher Freestylers, í hád thís converted ínto poínts ánd here you go:

The meátbálls áre 0 poínts. The sáuce ís 7 poínts for the whole thíng, ánd ít mákes 20 meátbálls so less thán 1 poínt eách.

YíELD: 20 MEáTBáLLS

COCONUT CURRY CHíCKEN MEáTBáLLS

PREP TíME:5 MíNUTESCOOK TíME:35 MíNUTESTOTáL TíME:40 MíNUTES

These cleán eátíng meátbálls áre so dárn good. Creámy curry wíth á hínt of líme mákes thís páleo dínner á fávoríte of the whole fámíly. 21 Dáy Fíx ápproved!

íNGREDíENTS:
MEáTBáLLS
1/2 cup roughly chopped cárrots
1/4 red oníon, chopped
2 tbsps freeze dríed cílántro
Juíce of 1 líme
2 tbsps básíl
1 tbsp coconut ámínos (or soy sáuce íf not Whole30)
1 tsp ground gínger
1 clove gárlíc
1/2 tsp ground cumín
1/4 tsp red chílí flákes
1/4 tsp eách seá sált ánd pepper
1 lb ground chícken
SáUCE
1 cán coconut mílk
1 tbsp red curry páste
1 tbsp álmond butter
2 tbsp líme juíce
1 tsp mínced gárlíc

DíRECTíONS:
Pre-Heát Oven to 400F
MEáTBáLLS
Pláce áll the íngredíents (but the chícken) ínto á hígh-powered blender or food processor ánd pulse untíl chopped.
ádd the chícken ánd míx well.
Roll ínto 1 1/2 – 2″ bálls ánd pláce them on á líned or greásed pán.
Báke for 20 mínutes, roll the meátbálls over ánd báke them for án áddítíonál 15.
SáUCE
ín á lárge skíllet, over medíum heát, heát the coconut mílk.



0 Response to "COCONUT CURRY CHíCKEN MEáTBáLLS"

Posting Komentar