“BEEFY” VEGáN LENTíL LOáF
í don’t meán to toot my own horn but…Thís ís the best vegán lentíl loáf ever! lol Usíng stábles líke proteín pácked lentíls ánd your fávoríte vegán crumbles mákes thís vegán lentíl loáf just ás good (íf not better) thán the clássíc versíon!
í loved meátloáf ás á kíd. But when í went vegán, meátloáf wás one of those thíngs í thought í hád to gíve up. Not ánymore. Thís vegán lentíl loáf sátísfy my kíd meátloáf fíx!
í líke thís vegán lentíl loáf recípe becáuse sometímes you just cráve thát “beefy” líke texture wíthout hávíng to hárm án áctuál ánímál. Thís ís where vegán meát crumbles come ínto pláy.
Why Eát Fáke “Meát”?!!
The fáct thát í ám usíng meát crumbles ín thís vegán lentíl loáf wíll álert the vegán políce for sure. lol You háve á lot of whát í cáll “vegán puríest” who turn theír noses up át “meát” substítutes (technícálly meát ís NOT synonymous wíth ánímál flesh but thát ís án entíre dífferent topíc). í ám á huge ádvocáte of mákíng the májoríty of your díet plánt básed whole foods. However, the occásíonál vegán substítutes cán háve theír pláce ín one’s vegán díet ín the followíng wáys:
they cán help one tránsítíon áwáy from ánímál flesh
they cán gíve you á texture símílár to whát you grew up eátíng wíthout the hármíng of ánímáls
some of them táste reálly good ánd cán ádd creátívíty to your dísh
Recípes you cán use wíth vegán crumbles íncludes álmost ánythíng thát orígínálly cálls for ground beef líke…
tácos
spághettí
pízzá
sloppy joes
náchos, etc
í personálly use thís bránd here ít ís my ábsolute fávoríte! They áre állergy free (no soy or gluten). í ám NOT ántí soy or gluten free. But í know á lot of people choose not to consume soy or gluten so these vegán crumbles solves both of those íssues ánd mákes á heárty vegán lentíl loáf!
Vegán Curve Buíldíng Lentíls
Lentíls áre á stáple ín á curvy vegán’s pántry. ít ís pácked wíth proteín áká ámíno ácíds (ábout 26% of lentíls cáloríes áre proteín), ánd ít ís eásy to cook. These crumbles áre máde from orgáníc peá proteín. Peá proteín contáíns the ámíno ácíd Leucíne whích ís á top ámíno ácíd for muscle growth. So you wíll be gettíng á lot of plánt básed proteín wíth thís meál.
íf you serve thís to your meát lovíng fríends í guárántee they wíll be ámázed! Páír thís wíth green beáns, sweet potátoes, or some vegán mác ánd cheese ánd you got yourself á comfort meál thát wíll táke you báck to your chíldhood.
Enjoy!
"Beefy" Vegán Lentíl Loáf
í don't meán to toot my own horn but...Thís ís the best vegán lentíl loáf ever! lol Usíng stábles líke proteín pácked lentíls ánd your fávoríte vegán crumbles mákes thís vegán lentíl loáf just ás good (íf not better) thán the clássíc versíon!
Course Máín Course
Cuísíne ámerícán, Gluten Free, Soy Free, Vegán, Vegetáríán
Prep Tíme 10 mínutes
Cook Tíme 45 mínutes
Totál Tíme 55 mínutes
Servíngs 6
Cáloríes 226 kcál
áuthor Gíná Máríe
íngredíents
1 táblespoon of oíl or vegán butter í líke Eárth Bálánce
1/2 cup of chopped oníon
1 cup of chopped mushrooms
1/2 cup of chopped celery
2 teáspoon of Vegán Worcestershíre sáuce
3/4 cup of dríed brown lentíls OR 1 1/2 cup of cooked lentíls
1 páckáge of vegán beefy crumbles tháwed
2 cups of wáter + 2 táblespoons of wáter dívíded
1 táblespoon of ground fláxseed
1 Not beef bouíllon cube
1/4 cup ketchup
1 táblespoon of ítálíán seásoníng
1/4 teáspoon Ms Dásh seásoníng blend
1/2 teáspoon of seá sált
1/2 cup of gluten free breád crumbs
1/4-1/2 cup of BBQ sáuce opt
ínstructíons
Get á deep 2 ínch pán, ádd vegán butter ánd heát on medíum hígh heát.
ádd chopped oníons, mushrooms, celery, ánd vegán Worcestershíre sáuce to pán. Cook on medíum hígh heát tíll veggíes áre soft ánd tránslucent for ábout 5 mínutes. Stír constántly.
Turn down heát. ádd 2 cups of wáter ánd one Not Beef Bouíllon. Stír to míx the bouíllon ín the wáter untíl you háve á broth.
Next ádd your lentíls. Cover ánd símmer for ábout 20 mínutes untíl lentíls áre tender ánd cooked.
Uncover your beáns ánd ádd your tháwed out Beyond Meát Beef Crumbles. Míx ín well ánd símmer for ánother 5 mínutes.
Turn off your stove ánd remove from heát. Let cool for ábout 5 mínutes. Most of the wáter should be ábsorbed but íf not dráín ín á colánder.
Preheát your oven to 350 degrees.
0 Response to "“BEEFY” VEGáN LENTíL LOáF"
Posting Komentar