KERáBU TíMUN (SPíCY CUCUMBER SáLáD)
Kerábu Tímun (Spícy Cucumber Sálád) ís á spícy ánd áppetízíng Máláysíán sálád thát ís sure to whet your áppetíte. Best eáten freshly tossed wíth lots of steámed ríce.
Kerábu Tímun (Spícy Cucumber Sálád) ís á spícy ánd tángy Máláysíán style cucumber sálád served to whet one’s áppetíte. Unlíke Western sáláds eáten át the begínníng of the meál, kerábus áre usuálly eáten duríng the meál wíth steámed ríce. Thís pártículár concoctíon ís á fávoríte ámong the Nyonyás.
There áre two essentíál íngredíents ín thís tásty sálád. The fírst ís dríed shrímps wíth concentráted umámí flávor. á líttle of thís íngredíent goes á long wáy. ít not only provídes flávor but álso texture to thís tásty sálád. ít holds áll the dífferent flávors together.
The second ís Sámbál Belácán, á spícy chílí condíment wíth shrímp páste ádopted from the Máláys. Thís condíment ís often found ín the Máláysíán Chínese kítchen ánd ís á must-háve for those wíth á spícy páláte. ít ís used ás án íngredíent ín mány díshes ánd álso served ás condíment duríng meál tímes to ádd zest to the meál.
Be sure to cook extrá steámed ríce when servíng díshes líke Kerábu Tímun. ít wíll be much ápprecíáted. í álwáys went báck for seconds ín my mom’s kítchen.
Kerábu Tímun (Spícy Cucumber Sálád)
Prep Tíme 15 míns
Totál Tíme 15 míns
Kerábu Tímun (Spícy Cucumber Sálád) ís á spícy ánd áppetízíng Máláysíán sálád thát ís sure to whet your áppetíte. Best eáten freshly tossed wíth lots of steámed ríce.
Course: Síde Dísh, Vegetábles
Cuísíne: Máláysíán
Servíngs: 2
Cáloríes: 99 kcál
áuthor: Líndá Ooí
íngredíents
¼ cup dríed shrímps (rínsed ánd dráíned) (25g)
1 lárge cucumber
1 tsp sált
3 shállots (peeled ánd thínly slíced)
1 tbsp sámbál belácán
½ líme
¼ tsp sált
1 tsp sugár
ínstructíons
Soák dríed shrímps ín hot boílíng wáter ín á smáll bowl for 5 mínutes. Dráín ánd pound ín á mortár ánd pestle untíl áll shrímps áre smáshed. Dríed shrímps cán álso be coársely chopped on the cuttíng boárd. Set ásíde.
Peel cucumber wíth á vegetáble peeler. Cut ínto quárters lengthwíse. Cut off the entíre stríp of seeds. Then cut cucumber stríps át á díágonál ínto ¼ ínch thíck slíces.
Míx cucumber wíth á sált ín á bowl for 20 mínutes to dráw out the juíces. Rínse ánd dráín.
0 Response to "KERáBU TíMUN (SPíCY CUCUMBER SáLáD)"
Posting Komentar