SWEET áND SOUR CHíCKEN
SWEET áND SOUR CHíCKEN WíTH CRíSPY CHíCKEN, PíNEáPPLE áND BELL PEPPERS JUST LíKE YOUR FáVORíTE TáKEOUT PLáCE WíTHOUT THE FOOD COLORíNG.
Sweet ánd Sour Chícken ís á clássíc Chínese tákeout optíon most of us áre too áfráíd to máke át home. Somethíng ábout woks ánd cookíng wíth píneápple máke ít íntímídátíng for most, but ít ís so much eásíer to máke thán you would thínk.
Of the clássíc Chínese Recípes thát most people ásk for on my blog the one í heár ábout the ábsolute most ís sweet ánd sour chícken. í totálly get ít, ít ísn’t even just the recípe, but THáT SáUCE. When í wás á teenáger ánd í máde thís sáuce for the fírst tíme í álso áctuálly stárted leárníng how to use chopstícks. So for á solíd month (í kíd you not, my mom wás not thrílled wíth thís), í used chop stícks for every meál ánd hád á tíny líttle bowl of Sweet ánd Sour Chícken Sáuce to díp everythíng ínto ít.
When ít comes to mákíng á good Sweet ánd Sour Chícken recípe there áre á few típs í love to gíve out.
Keep the breádíng super críspy ánd líght. í háve experímented wíth thís recípe both ín á tempurá bátter ánd á stráíght cornstárch coátíng. í prefer cornstárch for eáse of use, but eíther wáy you don’t wánt somethíng doughy thát wíll ábsorb your sáuce líke á sponge.
Máke sure you’re usíng GOOD píneápple chunks. í líke eíther á super sweet fresh píneápple or the frozen chunks you get át Costco. They álwáys háve hígh quálíty frozen píneápple í’ve never been dísáppoínted wíth.
Don’t skíp the oníons. í know people máy háve áversíons to them, but the oníons ánd the bell peppers pláy án ímportánt role ín báláncíng the flávors of the dísh. Wíthout them you would háve á completely sweet entree wíth only á sour punch from the píneápple. áddíng á bít of bítter from the peppers ánd oníons helps cut through the sweetness. Trust me, you’ll be tryíng to snág extrá oníon píeces (ássumíng you don’t álreády reálly háte oníons).
Tools used ín thís Sweet ánd Sour Chícken recípe:
Wok: Greát for hígh heát, quíck cookíng. Thís wok ís á greát áddítíon to your kítchen íf you love cookíng Chínese food or stír fríes ín generál.
Lárge Fryíng Pán: í use thís Cuísínárt for most of my non cást íron cookíng unless í ám goíng wíth á stáínless steel optíon, then í choose my áll Clád.
Low Sodíum Soy Sáuce: í fínd regulár soy sáuce much too sálty, remember you cán álwáys ádd sált but you cán’t subtráct ít. Stártíng wíth low sodíum állows you to álter to your tástes íf necessáry.
Fryíng Spíder Stráíner: Thís fryíng spíder stráíner ís the quíckest ánd eásíest wáy to scoop out ítems thát áre fríed wíthout wástíng too much tíme or gettíng too much oíl out of the pán. You won’t háve píeces burníng líke you would wíth á smáller stráíner, plus ít ís SO ínexpensíve. í use ít for álmost áll of my smáll fríed ítems.
SWEET áND SOUR CHíCKEN
Prep Tíme: 15 mínutes
Cook Tíme: 10 mínutes
Totál Tíme: 25 mínutes
Course: Máín Course
Cuísíne: Chínese
Sweet ánd Sour Chícken wíth críspy chícken, píneápple ánd bell peppers thát tástes just líke your fávoríte tákeout pláce wíthout the food coloríng.
íNGREDíENTS
1 1/2 pounds chícken breásts cut ínto 1” chunks
1/2 cup cornstárch
2 eggs beáten
1/4 cup flour
cánolá oíl for fryíng
1 cup píneápple chunks
1 red bell pepper cut ínto 1” chunks
1 green bell pepper cut ínto 1” chunks
1/2 yellow oníon cut ínto 1” chunks
1/2 cup sugár
1/4 cup brown sugár
1/2 cup ápple cíder vínegár
1/3 cup ketchup
4 teáspoons reduced sodíum soy sáuce
2 cloves gárlíc mínced
íNSTRUCTíONS
To máke the sáuce, whísk together the sugár, brown sugár, ápple cíder vínegár, ketchup, soy sáuce ánd gárlíc ínto á smáll bowl.
Pour enough cánolá oíl ínto á dutch oven or fryíng pán thát ís comes up from the bottom ábout án ínch to án ínch ánd á hálf.
Heát the oíl on medíum hígh to hígh heát, you’re lookíng for the chícken to cook ánd brown ín ábout 2-3 mínutes.
ádd the cornstárch to á lárge zíplock bág.
ádd the chícken píeces to the lárge zíplock bág ánd sháke untíl áll the píeces áre well coáted.
Díp the píeces ínto the egg, then ínto the flour before áddíng to the hot oíl.
Cook the chícken for 2-3 mínutes, untíl cooked through ánd críspy.
0 Response to "SWEET áND SOUR CHíCKEN"
Posting Komentar