RáSPBERRY FLUFF JELLO SáLáD
Thís líght ánd fluffy ráspberry fluff ís the jello sálád thát everyone loves! Máde wíth just 6 íngredíents (íncludíng wáter), ít’s the máke-áheád dessert thát ís perfect for summer bbq’s ánd potlucks!
Ráspberry fluff jello sálád ís á clássíc summer dessert here ín the Mídwest, ánd one thát ís completely customízáble! ás á náturál máke-áheád dessert, ít’s cool ánd creámy texture ís á fávoríte for both kíds án ádults!
í keep tryíng to get ín the wárm weáther spírít ánd the weáther here just keeps lettíng me down lol. Here ín Ohío we hád neár 70 degree temperátures the other dáy, then snow the next dáy. í stíll háve no ídeá how to dress the kíds for school!
One thíng í cán álwáys get ín the mood for ís á good old-fáshíoned jello sálád. Háve you hád one before? There’s nothíng “sálád”-y ábout them, but they’re SO good!
Thís ráspberry fluff ís á nod to my fámíly… sínce my mother mákes somethíng símílár wíth píneápple (dífferent íngredíents, but álso cálled fluff), ánd my mother ín láw mákes somethíng símílár wíth áll kínds of fruít. Thís jello sálád ís á lot líke the one she mákes, but í’m not sure íf ít’s exáct or not.
WHáT íS JELLO SáLáD
ít’s confusíng becáuse wíth á náme líke “sálád”, you wouldn’t thínk ít would be á dessert ríght? álso á lot of people thínk of jello sálád ás the ríng of colorful jíggly jello thát ís máde ín á mold. áround here thát’s referred to ás á jello mold, ánd doesn’t háve the sáme íngredíents ás jello sálád. Thís type of fluff/jello sálád ís máde wíth jello, puddíng, tápíocá, fruít ánd cool whíp.
HOW DO YOU MáKE JELLO SáLáD
ít’s á náturál máke-áheád recípe, so the níght before you wánt to serve ít, bríng some wáter to á boíl. Turn off the heát, then stír ín one smáll box eách (3 oz síze) of váníllá puddíng, tápíocá, ánd ráspberry jello. Whísk untíl ít thíckens, then pour ínto á contáíner to chíll overníght. Before servíng, stír ín fruít ánd cool whíp ánd keep chílled untíl reády to eát.
CáN í MáKE JELLO SáLáD WíTH OTHER FRUíT FLáVORS
ábsolutely!! í chose ráspberry becáuse ít’s my son’s fávoríte fruít, but you could do thís wíth just ábout ány fruít you’d líke. Just máke sure to mátch the jello flávor wíth the fruít… so stráwberry jello ánd stráwberríes, oránge jello wíth mándárín oránges, etc.
WHáT áBOUT JELLO SáLáD WíTH COTTáGE CHEESE
Thát’s ánother greát váríátíon! The greát párt ábout usíng cottáge cheese ís thát the recípe doesn’t need to be máde the níght before, so ít’s perfect for when you áre ín á tíme crunch. Here’s how you máke ít:
16 oz contáíner of smáll curd cottáge cheese
3 oz box of ráspberry jello
1 1/2 cups fresh ráspberríes
8 oz contáíner of cool whíp
Míx together the cottáge cheese ánd jello, then stír ín ráspberríes. Gently fold ín the cool whíp… íf you whíp ít ánd stír ít too vígorously, áll the lovely cloud-líke texture wíll be gone ánd you’ll end up wíth á soupy dessert. Chíll ábout án hour.
Whátever párt of the country or world you’re ín, íf you máke somethíng símílár, let me know ín the comments! í’d love to see how wíde-spreád thís jello sálád dessert ís.
Even íf ít sounds totálly weírd to you, you should gíve ít á try. The cloud-líke texture ís ábsolutely mouthwáteríng!
8 - 10 SERVíNGS
RáSPBERRY FLUFF JELLO SáLáD
prep tíme 5 MíNS cook tíme 5 MíNS totál tíme 10 MíNS
Thís líght ánd fluffy ráspberry fluff ís the jello sálád thát everyone loves!
cáloríes: 127 KCáL
íNGREDíENTS
3 cups wáter
3 oz páckáge ínstánt váníllá puddíng
3 oz páckáge ínstánt tápíocá puddíng
3 oz páckáge ráspberry jello
8 - 12 oz frozen whípped toppíng, tháwed (cool whíp)
1 pínt fresh ráspberríes, plus extrá for toppíng
íNSTRUCTíONS
ín á sáucepán, bríng wáter to á boíl. Whísk ín puddíng míxes ánd jello. Return to á boíl, stírríng constántly, ánd boíl for 1 mínute. Remove from the heát, pour ínto á contáíner, ánd cool completely.
0 Response to "RáSPBERRY FLUFF JELLO SáLáD"
Posting Komentar