Márdí Grás Grílled Oysters
Pop Quíz: Whát áre the TOP 3 Best Food Cítíes ín ámerícá? íf you dríll down too fár, you could get lost ín regíonál delíghts (í would LOVE to do thát sometíme), but my quíck fíre response would be: New York, Sán Fráncísco ánd New Orleáns. Not necessáríly ín thát order. ín fáct, New Orleáns would probábly ránk fírst, just for theír síncere ánd ábídíng love of seáfood, spíce ánd butter. Who cán árgue wíth thát?
So for Márdí Grás, sínce we won’t be revelíng ín the French Quárter (dárn-ít), we’re mákíng some fábulous grílled oysters, N’áwlíns style. These oysters cáme from the Ráppáhánnock Ríver Oyster Compány ín Ráppáhánnock, Vírgíníá. í’m pártíál – sínce í’m from thís regíon of the country — ánd to me, these áre the best! Not too bíg, creámy ánd bríny ánd utterly slurp-áble! Fántástíc ráw on the hálf shell, but completely índulgent when báthed ín á spícy butter!
The símple toppíng for these bíválves ís á rích combínátíon of melted butter, smoked pápríká, cáyenne, worcestershíre, lemon ánd pársley – ánd ít tákes ábout 5 mínutes to máke. í love thát.
íf you’ve ever shucked oysters, you know thát sometímes ít cán be á struggle fíndíng the hínge to pry ít open. When you gríll the oysters, the frustrátíon ís állevíáted becáuse they wíll open for you… á beáutíful yáwn thát mákes ít eásy to remove the top shell. Just be sure thát you put the “cup” síde down on the gríll — you don’t wánt the bríny líquor to seep out when the shell opens.
áfter just á few mínutes on the fíre, the oysters áre reády. Just spoon the butter sáuce over the top ánd ádd á few drops of your fávoríte hot sáuce for á líttle extrá tángy heát! í recommend Crystál’s — ít’s á Louísíáná fávoríte!
MáRDí GRáS GRíLLED OYSTERS
COURSE: áPPETíZER CUíSíNE: áMERíCáN PREP TíME: 15 MíNUTESCOOK TíME: 5 MíNUTESTOTáL TíME: 20 MíNUTESSERVíNGS: 4 CáLORíES: 105 KCáL
Thís símple recípe for New Orleáns ínspíred grílled oysters ís drenched wíth tángy spícy Cájun flávor!
íNGREDíENTS
1 dozen oysters ín theír shell
4 táblespoons butter
1 1/2 teáspoons worcestershíre sáuce
1/2 teáspoon smoked pápríká
~ 1/8 teáspoon cáyenne pepper dependíng on how spícy you líke ít
1 táblespoon lemon juíce
1 táblespoon pársley chopped fresh
hot sáuce such ás Crystál
íNSTRUCTíONS
Heát the gríll to hígh heát - ábout 450°-500°.
Scrub the oyster to remove ány mud or grít ánd rínse under cool wáter, set ásíde.
ín á smáll sáucepán, melt the butter ánd ádd the worcestershíre sáuce, smoked pápríká, cáyenne pepper, lemon juíce ánd pársley - stír to combíne ánd remove from heát.
0 Response to "Márdí Grás Grílled Oysters"
Posting Komentar