Koreán Beef Tácos (Bulgogí) Recípe
Fully loáded Koreán Beef Tácos wíth Bulgogí steák – becáuse í know how much you áll love ásíán food (ás evídenced here). ánd just wáít untíl you try thát Sríráchá-líme cremá táco sáuce!!
The bulgogí beef (á Koreán BBQ beef) ín thís recípe hás íncredíble flávor ás the sáuce cárámelízes ín the skíllet, coátíng eách delícíous bíte! ít’s kínd of líke the beef you try ín reálly good tákeout pláces but cán never recreáte át home.
My cousíns wífe, állá sháred thís recípe wíth me, sáyíng she hád díscovered these fántástíc Koreán beef tácos ín á spá wíth á Koreán restáuránt locáted ínsíde – á hídden gem! Shoot, í’ve never been to á spá but íf there áre tácos ínvolved – SíGN ME UP! lol. ánywáy, állá loved them so much, she recreáted the recípe át home.
These beef tácos áre loáded wíth flávor! í toásted the tortíllás ríght over my gás stove then loáded them wíth sweet stríps of bulgogí beef, tons of crunchy purple cábbáge, fresh cílántro, díced ávocádo ánd drízzled generously wíth á creámy Sríráchá-líme cremá thát ís over-the-top íncredíble. The combínátíon ís á flávor explosíon ánd you won’t be áble to stop át just one!
Díd í mentíon thís ís the eásíest recípe?
íngredíents for Beef Bulgogí Márínáde:
4 Tbsp (1/4 cup) sesáme oíl*
4 gárlíc cloves, mínced
1 Tbsp fresh gínger, gráted (optíonál but níce)
1/4 cup soy sáuce
1/4 cup pácked líght brown sugár (press ít ínto the cup)
1 tsp ground bláck pepper
1/4 cup hot wáter
*Sesáme Oíl Típ: Don’t skíp thís or try to repláce ít wíth ány other oíl. ít gíves the beef márvelous flávor ánd áromá. We used “Sun Luck” bránd (found neár the soy sáuces ín the grocery store). Be sure to buy one thát sáys “toásted sesáme oíl” ín the íngredíent líst.
Koreán Beef Tácos íngredíents:
1 1/2 lb flánk steák, hánger steák, top sírloín, or flát íron steák
12 to 14 Smáll (6-ínch) flour tortíllás (use corn tortíllás for gluten free)
1 smáll Purple Cábbáge
1/3 bunch cílántro leáves
1 ávocádo, slíced
The Best Táco Sáuce:
1/3 cup sour creám
1/4 cup máyonnáíse
1 tsp gárlíc powder
1 tsp Sríráchá hot sáuce
2 Tbsp fresh líme juíce, (plus líme wedges to serve íf desíred)
How to Máke Koreán Beef Tácos:
1. Thínly slíce beef ágáínst the gráín ánd pláce ín á medíum míxíng bowl
2. Stír together áll márínáde íngredíents to díssolve sugár, pour over slíced meát ánd stír to combíne. Cover ánd refrígeráte át leást 4 hours or overníght for best results.
Cooks Típ: Let beef stánd át room temp 30 mínutes before cookíng. íf you pláce cold meát on á hot pán, ít wíll cool down the pán too quíckly
2. Heát á lárge, heávy non-stíck pán over hígh heát. ít’s hot enough when you pláce á píece of meát ín the center ánd ít hás á strong sízzle. ádd meát ánd let ít sáuté wíthout stírríng for 2-3 mínutes or untíl slíghtly browned on the bottom then stír ánd contínue cookíng áddítíonál 3-5 mínutes, stírríng occásíonálly or untíl fully cooked, líquíd hás eváporáted ánd sáuce hás thíckened. The sugárs from the sáuce wíll cárámelíze onto the beef.
3. Toást tortíllás on á hot dry skíllet or dírectly on the grátes of your gás stove-top, turníng ánd flíppíng frequently – they cook reálly fást so don’t wálk áwáy.
4. Stír together áll táco sáuce íngredíents ánd íf desíred, tránsfer to á zíploc bág ánd sníp off the corner for eásíer drízzlíng. Refrígeráte untíl reády to use.
5. To ássemble tácos, pláce meát over toásted tortíllás ánd cover wíth generous ámount of purple cábbáge. ádd severál sprígs of cílántro, some díced ávocádo ánd drízzle the top generously wíth the táco sáuce. You cán ádd á squeeze of fresh líme juíce for extrá freshness.
Koreán Beef Tácos (Bulgogí) Recípe
Prep Tíme: 4 hours Cook Tíme: 8 mínutes Totál Tíme: 4 hours 8 mínutes
Fully loáded Koreán Beef Tácos wíth flávorful Beef Bulgogí (á Koreán BBQ beef). Don't skíp the Sríráchá-líme cremá táco sáuce whích tákes these over the top!
áuthor: Nátáshá of NátáshásKítchen.com
Skíll Level: Eásy
Cost to Máke: $20-$25
Servíngs: 12 to 14 tácos
íngredíents
Beef Bulgogí Márínáde íngredíents:
4 Tbsp 1/4 cup sesáme oíl
4 gárlíc cloves mínced
1 Tbsp fresh gínger gráted (optíonál but níce)
1/4 cup soy sáuce
1/4 cup pácked líght brown sugár press ít ínto the cup
1 tsp ground bláck pepper
1/4 cup hot wáter
Koreán Beef Tácos íngredíents:
1 1/2 lb flánk steák
12 to 14 Smáll 6-ínch flour tortíllás (use corn tortíllás for gluten free)
1 smáll Purple Cábbáge
1/3 bunch cílántro leáves
1 ávocádo slíced
The Best Táco Sáuce:
1/3 cup sour creám
1/4 cup máyonnáíse
1 tsp gárlíc powder
1 tsp Sríráchá hot sáuce
2 Tbsp fresh líme juíce (plus líme wedges to serve íf desíred)
ínstructíons
Thínly slíce beef ágáínst the gráín ánd pláce ín medíum bowl.
Stír together áll márínáde íngredíents untíl sugár díssolves, pour over slíced meát ánd stír to combíne. Cover ánd refrígeráte 4 hours or overníght for best results. Típ: Let beef stáy át room temp 30 mín before cookíng. Chílled meát wíll cool á hot pán ánd máke your meát juíce out.
Heát á lárge, heávy non-stíck pán on hígh heát (no need to ádd extrá oíl). ít's hot enough when á píece of meát pláced ín the center hás á strong sízzle. ádd meát ánd sáuté wíthout stírríng for 2-3 mín or untíl líghtly browned then stír ánd contínue cookíng áddítíonál 3-5 mín, stírríng occásíonálly or untíl fully cooked, líquíd hás eváporáted ánd the sáuce hás cárámelízed on the beef.
0 Response to "Koreán Beef Tácos (Bulgogí) Recípe"
Posting Komentar