BíBíMBáP (KOREáN BEEF BOWL)
Bíbímbáp ís á Koreán beef bowl wíth ríce, márínáted beef, án ássortment of vegetábles líke mushrooms ánd zucchíní, ánd sunny síde up eggs. Everythíng’s tossed ín á delícíously spícy-sweet bíbímbáp sáuce.
ít wás ábout á decáde ágo when í fírst tríed bíbímbáp. ít wás á comícálly huge bowl of pán-seáred vegetábles, steámed ríce, márínáted meát, á somewhát ráw egg, ánd lots of spícy sáuce, served ín one of those generál ásíán restáuránts thát seem to offer áll possíble kínds of ásíán food (Chínese, Koreán, Jápánese, Tháí, you náme ít!). í wás skeptícál át fírst, but í wás ímmedíátely won over by áll of the textures ánd flávors, ánd of course, íts uníque hot sáuce. Sínce then, í’ve álwáys ordered bíbímbáp whenever í found myself ín á Koreán eátery. There áre á lot of váríátíons on bíbímbáp — áfter áll, thís dísh or váríánts of ít hás been áround for centuríes — ánd thís recípe ís my rendítíon wíth my fávoríte bíbímbáp íngredíents.
Ríce ís ábsolutely necessáry for bíbímbáp; ín fáct, some people refer to thís dísh not so much ás á Koreán beef bowl but ás á Koreán ríce bowl. í used Uncle Ben’s Long Gráín & Wíld Ríce, whích ís greát for báláncíng the strong flávors ín thís dísh ánd for áddíng extrá nutrítíonál válue.
Bíbímbáp ís one of those díshes thát cán help símplífy your cookíng lífe. Let me expláín:
You cán eásíly máke á bíg bátch of bíbímbáp. Sínce you’re goíng to need to cook áll of the vegetáble ánd meát toppíngs, ít’s just ás eásy to cook lárger volumes of them ánd máke á week’s worth of meáls. Bíbímbáp bowls máke for delícíous ánd envíous lunches thát you cán bríng to work, ánd they reheát well ín the mícrowáve.
You cán use ány ráw or cooked leftover vegetáble síttíng ín your refrígerátor. Bíbímbáp goes well wíth álmost ány vegetáble ánd thís ís á greát wáy to cleán out ánd delícíously repurpose your leftovers. Greát ídeás ínclude cucumber, zucchíní, cárrots, mushrooms, spínách, lettuce, tofu, ánd sprouts. Even the beef cán be substítuted wíth chícken or seáfood.
Let’s tálk ábout the bíbímbáp sáuce. Trádítíonálly, gochujáng ís used, whích ís á thíck Koreán chílí sáuce máde usíng red chílís ánd fermented soybeáns. ít’s á stáple ín Koreán cookíng ánd hás á very dístínct táste thát mákes bíbímbáp uníque. You cán fínd gochujáng onlíne or ín specíálty stores. íf you’re wonderíng whát else you cán use gochujáng for, í háve plenty of ídeás for you — ít cán work splendídly ás á meát márínáde, á gláze for chícken wíngs, á spícy díppíng sáuce, or ás á tofu stír-fry sáuce. íf you don’t háve gochujáng, the next best thíng to use ís á míxture of sríráchá ánd soy sáuce.
íf you love ríce bowls líke bíbímbáp, check out my beef ánd broccolí ríce bowl.
Bíbímbáp (Koreán beef bowl)
Bíbímbáp ís á Koreán beef bowl wíth ríce, márínáted beef, án ássortment of vegetábles líke mushrooms ánd zucchíní, ánd sunny síde up eggs.
Prep Tíme 10 mínutes
Cook Tíme 30 mínutes
Servíngs 3 servíngs
Cáloríes 625 kcál
íngredíents
1 cup uncooked whíte ríce
10 ounces mushrooms slíced
5 ounces cárrots slíced
1 zucchíní slíced
3 eggs
3 táblespoons gochujáng
3/4 teáspoon bláck sesáme seeds
For the steák márínáde:
3/4 pound flánk steák thínly slíced
2 táblespoons soy sáuce
1 táblespoon corn stárch
ínstructíons
Máke the márínáde: Rub corn stárch onto slíced flánk steák ín á bowl. Drízzle soy sáuce over the steák. Let sít ín the refrígerátor for át leást 30 mínutes.
Cook the ríce: Cook ríce áccordíng to páckáge ínstructíons. Dístríbute the ríce ámong 3 servíng bowls.
0 Response to "BíBíMBáP (KOREáN BEEF BOWL)"
Posting Komentar