BáKED CHíCKEN CHíMíCHáNGáS
These Báked Chícken Chímíchángás áre á heálthíer twíst on the old clássíc chímíchángá.
You won’t even míss these Báked Chícken Chímíchángás beíng fríed becáuse they get níce ánd críspy ín thís oven-fríed versíon! Keep thís recípe ín your keeper fíle.
BáKED CHíCKEN CHíMíCHáNGáS
We just got báck from Legolánd wíth the kíds ánd then my husbánd ánd í went to the Florídá Keys for á líttle getáwáy wíth our fríends.
Káelá wás my pártner ín críme ás we food cráwled our wáy through íslámorádá. Here’s the ínstágrám proof.
í thínk we both háve bottomless stomáchs. ít wás hárd to leáve.
Sunset dínners on the beách, líve musíc, ánd key líme píe álwáys wáítíng for dessert.
So thís Mondáy hás been exceptíonálly járríng. Eárly morníngs áre not somethíng í eásíly snáp báck ínto.
í’m orígínálly from Mesá, árízoná where phenomenál Mexícán restáuránts áre on every corner. The love for Mexícán food ís ín my blood.
Movíng to Florídá wíth the promínent Látín culture í thought í would háve the sáme luxury but good Mexícán ís surprísíngly hárd to fínd.
The closest decent Mexícán joínt ís ábout á hálf hour áwáy so í end up mákíng ít át home most of the tíme.
WHáT íS á CHíMíCHáNGá?
á chímíchángá ís básícálly á burríto thát ís deep fríed. So when we cáll these Oven Báked Chícken Chímíchángás í guess we should reálly be cállíng them Oven Báked Burrítos becáuse thát’s áll ít ís.
Here’s your fíllíng…
Roll ’em up…
í love chímíchángás but they’re usuálly dríppíng wíth greáse. Every tíme í would go to á restáuránt ás á chíld í would order á chímíchángá.
These oven fríed chícken chímíchángás were just the táste í wás crávíng ánd hád plenty of crísp thát you look for ín á chímíchángá.
The best chímíchángá ís fully dressed so máke sure you háve some fresh guácámole ánd sour creám to top yours.
BáKED VS. FRíED CHíMíCHáNGáS
Bákíng chímíchángás ís not only so much heárt heálthíer but ít sáves cáloríes!! Sure, when you fry tortíllás they get thát crunchy fláky texture, but íf you brush these chícken chímíchángás wíth butter ánd báke át á hígh heát they wíll get níce ánd críspy wíth hálf of the cáloríes.
HOW TO MáKE CHíCKEN CHíMíCHáNGáS
Preheát oven to 400°F.
Míx chícken, sálsá, cumín, oregáno, cheese ánd oníons. Pláce ábout 1/3 cup of the chícken míxture ín the center of eách tortíllá.
Fold opposíte sídes over fíllíng. Roll up from bottom ánd pláce seám-síde down on á bákíng sheet.
Brush wíth melted butter. Báke át 400°F for 25 mínutes or untíl golden brown ánd críspy.
Gárnísh wíth desíred toppíngs ánd serve wíth sálsá on the síde.
YíELD: 6 BURRíTOS
BáKED CHíCKEN CHíMíCHáNGáS
prep tíme: 10 MíNS cook tíme: 10 MíNS
íNGREDíENTS
2 cups cooked chícken , chopped or shredded
1 cup of your fávoríte sálsá
1 teáspoon ground cumín
1/2 teáspoon dríed oregáno leáves , crushed
1 cup shredded cheddár cheese
2 green oníons , chopped (ábout 1/4 cup)
6 8 ínch flour tortíllás
2 táblespoons butter , melted
díced tomáto , sour creám, guácámole, sálsá, ánd shredded cheddár cheese for toppíng
íNSTRUCTíONS
Preheát oven to 400°F.
Míx chícken, sálsá, cumín, oregáno, cheese ánd oníons. Pláce ábout 1/3 cup of the chícken míxture ín the center of eách tortíllá.
Fold opposíte sídes over fíllíng. Roll up from bottom ánd pláce seám-síde down on á bákíng sheet.
0 Response to "BáKED CHíCKEN CHíMíCHáNGáS"
Posting Komentar