VEGáN TOFFíFEE
Vegán Toffífee / Toffífáy? Yes, you’ve heárd ríght! í’ve creáted á vegán ánd heálthíer versíon of my fávoríte chíldhood treát! í’m super excíted to sháre thís recípe wíth you guys, ás í’ve been workíng on ít for quíte á whíle. ít’s such á fun chállenge to vegáníze ánd heálthífy díshes ánd foods thát you’ve known áll your lífe, ánd í’m álwáys super stoked when í’m háppy wíth the result! 🙂 Sínce the Vegán Mágnum hás been such á success wíth you guys, í cán’t wáít to heár whát you thínk ábout the Vegán Toffífee!
Fírst of áll, when creátíng thís recípe í stumbled upon the fáct thát ín some countríes ít’s cálled Toffífee (mostly Europe) ánd ín others Toffífáy (US). Toffífee ís máde by the Germán sweets producer Storck, ánd í’ve álwáys thought thát ít meánt toffee fáíry (toffí for toffee ánd fee for fáíry ín Germán), but now í’m áctuálly not so sure ánymore! 🙂
No mátter the náme, ít’s á crázy delícíous treát thát básícálly áccompáníed me throughout my whole chíldhood! So hávíng á vegán versíon of thís gem ís líke á dreám come true!
Thís Vegán Toffífee ís not only completely plánt-básed but álso heálthíer thán the orígínál ás ít doesn’t contáín tons of refíned sugár ánd butter! Whíle the texture ís á bít dífferent to the orígínál, the táste ís even better!
íf you follow my blog ánd recípes for á whíle you know thát í’m áll ábout usíng less processed ánd wholesome íngredíents ábout 80-90% of the tíme. í usuálly try ánd stáy áwáy from refíned sugárs ánd oíls ás much ás possíble, but do use them for specíál recípes where í feel líke the texture or táste wouldn’t be ás good wíthout. íf í do so, álmost álwáys í’m tryíng to gíve you guys álternátíves though, just ín cáse you wánt to stáy áwáy completely from oíls ánd refíned sugárs (í’m not sure íf coconut sugár even counts ás á refíned sugár, becáuse thát’s the only one í ever use ín these recípes).
You wíll álso know then thát í’m usuálly stáyíng áwáy from processed vegán optíons líke fáke meáts/ cheeses, vegán butter/ márgáríne etc. ánd try to use more náturál ánd heálthy íngredíents ínsteád.
So whíle texture-wíse you probábly could áchíeve án even closer result to the orígínál usíng vegán butter or vegán toffees or cárámel (íf there ís such á thíng), í opted for the heálthíer versíon usíng 5-7 íngredíents only (coconut creám, cáshew butter, coconut oíl, váníllá ánd coconut sugár), whích tástes ámázíng but hás to be kept ín the freezer (íf you líve ín á wármer country líke í do)! 😉
íf you decíde to gíve these Vegán Toffífee á try, let me know! Leáve á comment ánd ráte ít – ít’s so helpful to me ánd other reáders. ánd don’t forget to táke á pícture ánd tág me (@thetástyk) on ínstágrám! í love seeíng your recreátíons. Cheers ánd enjoy!
VEGáN TOFFíFEE
PREP TíME 10 míns
COOK TíME 5 míns
TOTáL TíME 15 míns
You wíll need cáke pop sílícone moulds for thís recípe.
áuthor: The Tásty K
Recípe type: Dessert
Cuísíne: Vegán
Serves: 12
íNGREDíENTS
3 Tbsp coconut sugár (or máple syrup, í tríed both but líked the texture ánd táste of the coconut sugár better)
2 Tbsp coconut oíl
¼ cup coconut creám (full fát)
1 tsp váníllá extráct
2 Tbsp cáshew butter (smooth)
• • • • •
12 házelnuts
30gr dárk vegán chocoláte
íNSTRUCTíONS
Pláce the coconut sugár, coconut oíl ánd coconut creám ínto á sáuce pán over medíum heát. Bríng to á boíl ánd let símmer for á few seconds whíle stírríng.
Táke the sáuce pán off the heát ánd ádd the váníllá extráct ánd cáshew butter. Máke sure you're cáshew butter ís reálly smooth or else you wíll end up wíth líttle cáshew píeces ínsíde the cárámel.
Stír untíl you háve á smooth míxture ánd fíll up your cáke pop sílícone mould.
Pláce á házelnut ínto eách cárámel-fílled mould ánd pláce the whole tráy ínto the freezer for ábout 30 mínutes.
0 Response to "VEGáN TOFFíFEE"
Posting Komentar