VEGáN CHíCKPEá COOKíE DOUGH


VEGáN CHíCKPEá COOKíE DOUGH

VEGáN CHíCKPEá COOKíE DOUGH MáDE íN á BLENDER.  á HEáLTHY EGGLESS NO BáKE COOKíE DOUGH TO SáTíSFY THáT SWEET TOOTH!

Vegán Chíckpeá Cookíe Dough máde ín á blender.  á heálthy eggless no báke cookíe dough recípe to sátísfy thát sweet tooth! {gluten free, refíned sugár free, dáíry free}

Sweets! Y’áll. í feel líke í’m stíll detoxíng from áll the Chrístmás Cookíes í ínháled á couple weeks ágo. ányone else wíth me?

Sugár ís seríously líke á drug. Once you háve á bít, you stárt crávíng ít ánd you reálly do go through á “wíthdráwl” from ít.

Todáy í’m replácíng áll those cookíes wíth thís heálthy eggless Vegán Chíckpeá Cookíe Dough.

Honestly, í’d heárd ábout mákíng cookíe dough wíth chíckpeás for á whíle. But í wásn’t so sure ábout ít. í’ve máde browníes wíth pumpkín, ávocádo, ánd bláck beáns before but never cookíe dough wíth chíckpeás.

Guys.

ít’s á gáme chánger! í áctuálly just bought two more cáns of chíckpeás todáy so í could máke more to háve thís on hánd át níght. áll í reálly need ís líke á spoonful or so ánd í’m sátísfíed.

Now before you get áll judgy ábout the chíckpeás, honestly you cán’t táste them. The cookíe dough defínítely ísn’t ás sweet ás normál, but you’re not mákíng thís to be hít wíth á “sugár comá.” You’re mákíng ít to sátísfy thát sweet tooth wíthout áll the sugár ánd cáloríes! Ríght?

í híghly recommend dráíníng the chíckpeás ánd plácíng them ín á páper towel. Then, usíng ánother páper towel, gently rub the top of the chíckpeás so some of the outer skíns come off. Píck out the skíns ánd toss them. ít míght seem tedíous but ít mákes á huge dífference ín the texture so you don’t háve ás mány skíns ín the cookíe dough, you don’t need to get áll of them just enough to máke á dífference. Thís process mákes the cookíe dough smoother.

áddíng the chíá seeds áctuálly soáks up some of the líquíd from the chíckpeás ánd creátes more of á true cookíe dough texture.

í’m offícíálly áddícted to thís stuff ánd so ís Cáson. My 5 yeár old wás áll ábout tákíng spoonfuls of thís cookíe dough for hís áfter school snáck ánd í don’t bláme hím. ít’s delícíous!

ít hás áll my fávorítes, chocoláte ánd peánut butter. Whát more do you need?

So íf you’re lookíng for á heálthy dessert optíon to sátísfy thát sweet tooth thís Vegán Chíckpeá Cookíe Dough ís ít!

ít’s sweet, heálthy, tákes 5 mínutes to máke ín á blender, fílled wíth proteín ánd fíber. But most ímportántly ís delícíous!

Bon áppetít fríends!

* Thís post does contáín áffílíáte línks, í use these línks becáuse í válue the products ánd belíeve ín them 100% ánd would líke to sháre thát wíth you! Thánk you for supportíng Joyful Heálthy Eáts. **

VEGáN CHíCKPEá COOKíE DOUGH

áuthor: Krístá @ JoyfulHeálthyEáts.com  Prep Tíme: 5 míns  Totál Tíme: 5 míns  Yíeld: 1 1/2 cups  Cátegory: Dessert, Snáck, Kíd Fríendly, Vegetáríán, Eásy Heálthy Recípes

DESCRíPTíON
Vegán Chíckpeá Cookíe Dough máde ín á blender. á heálthy eggless no báke cookíe dough recípe to sátísfy thát sweet tooth! {gluten free, refíned sugár free, dáíry free}

íNGREDíENTS
1 cán of chíckpeás, dráíned ánd rínsed
1/2 cup peánut butter
2 teáspoons váníllá extráct
2 1/2 táblespoons máple syrup
1/2 teáspoon cínnámon
1 táblespoon ground chíá seeds
1/3 cup 60% cácáo chocoláte chíps or cocoá níbs

íNSTRUCTíONS
Dráín ánd rínse chíckpeás. Pláce ín á páper towel, dry off. íf some of the skíns stárt to come off peel them off ánd díscárd. (thís wíll help the cookíe dough not be ás grítty)
ádd chíckpeás, peánut butter, váníllá extráct, máple syrup ánd cínnámon to á food processor. Blend untíl smooth ánd creámy. ádd the ground chíá seeds to the food processor. (to grínd chíá seeds ádd them to á coffee beán grínder or á mortár ánd pestle) Blend untíl everythíng ís combíned.



0 Response to "VEGáN CHíCKPEá COOKíE DOUGH"

Posting Komentar