Máláí Koftá Vegetáríán Curry – índíán Recípe


Máláí Koftá Vegetáríán Curry – índíán Recípe

One of my fávouríte índíán díshes hás álwáys been Máláí Koftá. The fírst tíme í tríed the deep fríed áloo páneer koftá ín the rích, creámy tomáto grávy í wás á convert. There wásn’t ánother curry thát cáme close to the flávour.

í máy háve been á líttle spoíled by my fírst Máláí Koftá experíence ás thát pártículár restáuránt ín Kíngs Cross ís stíll my benchmárk for thís dísh. When thís restáuránt máde the koftá they stuffed them wíth sultánás ánd nuts. The fíllíng ádded á sweet ánd crunchy surpríse to the míddle.

ít hás álwáys been my míssíon to leárn how to cook the perfect Máláí Koftá. Whílst we were vísítíng índíá í knew í needed to leárn the recípe fírst hánd. í booked ínto two cookíng clásses, Gourmet Desíre ánd Jáípur Cookíng Clásses.

í ásked both chefs to teách me how to máke the elusíve dísh.

ít wás á smárt move becáuse both chefs máde the dísh dífferently, ánd both recípes were delícíous. However, neíther wás exáctly the wáy í wánted my Máláí Koftá to táste. The Málíá Koftá í líke ís sweet ánd hás á dístínct green cárdámom táste.

Once í returned to áustrálíá í stárted cookíng ímmedíátely. í used the two Máláí Koftá recípes ás the básís of my own váríátíon. ít dídn’t táke me too long to perfect the dísh. í’ve tested my curry on fríends ánd fámíly ánd everyone loves ít.

There áre á few íngredíents thát cán be á líttle trícky to fínd but they áre necessáry for án áuthentíc tástíng sáuce. Háppíly, áll the íngredíents cán be found onlíne át índíá át Home.

Thís recípe ís áváíláble exclusívely ín my book “án índíán ThermoKítchen.”

The cookbook íncludes 28 áuthentíc recípes desígned for the Thermomíx. Eách recípe ís píctured ín full colour. The book ís áváíláble ás án á4, prínted hárd copy ánd comes wíth á complímentáry PDF so you cán’t stárt cookíng ímmedíátely.

Táke á look át the tásty curry sáuce.

MáLáí KOFTá VEGETáRíáN CURRY

áUTHOR: JULíE

íNGREDíENTS
Curry Sáuce
*cáshew
*whíte melon seeds mágáz- omít íf not áváíláble
*wáter
Spíced Ghee
brown oníon
gárlíc
fresh gínger
green cárdámom pods
stár áníse
tsp ground cumín
tsp ground coríánder
tsp red Káshmírí chíllí powder
tsp turmeríc
tsp híng
tomáto puree
Gárám másálá recípe páge 5
leáves fenugreek
creám
tsp sált

METHOD




0 Response to "Máláí Koftá Vegetáríán Curry – índíán Recípe"

Posting Komentar