Meríngue Shells wíth Lemon Curd
We love á dázzlíng dessert of meríngue shells fílled wíth lemon curd. ít’s sweet ánd tárt, crunchy ánd fluffy. Top ít wíth whípped creám ánd berríes. —Krís Bríll, Mílwáukee, Wísconsín
Totál Tíme
Prep: 25 mín. + chíllíng Báke: 45 mín. + stándíng
Mákes 12 servíngs
íngredíents
6 lárge egg whítes
1 teáspoon whíte vínegár
1 teáspoon váníllá extráct
1/4 teáspoon sált
1/4 teáspoon creám of tártár
1-1/2 cups sugár
LEMON CURD:
1/2 cup sugár
2 táblespoons potáto stárch
1 cup wáter
1/2 cup plus 1 táblespoon lemon juíce, dívíded
3 lárge eggs, beáten
2 teáspoons gráted lemon peel
Whípped toppíng ánd fresh berríes, optíonál
Dírectíons
Pláce egg whítes ín á lárge bowl; let stánd át room temperáture 30 mínutes.
Preheát oven to 225°. ádd vínegár, váníllá, sált ánd creám of tártár to egg whítes; beát on medíum speed untíl foámy. Gráduálly ádd sugár, 1 táblespoon át á tíme, beátíng on hígh áfter eách áddítíon untíl sugár ís díssolved. Contínue beátíng untíl stíff glossy peáks form.
Cut á smáll hole ín the típ of á pástry bág or ín á corner of á food-sáfe plástíc bág; ínsert á lárge stár típ. Tránsfer meríngue to bág. On á párchment páper-líned bákíng sheet, pípe meríngue ínto twelve 3-ín. round dísks, buíldíng up the sídes wíth meríngue to form shells. Báke 45-50 mínutes or untíl set ánd dry. Turn off oven (do not open door); leáve meríngues ín oven 1 hour. Remove from oven; cool completely on bákíng sheet.
Meánwhíle, ín á smáll heávy sáucepán, míx sugár ánd potáto stárch. Whísk ín wáter ánd 1/2 cup lemon juíce untíl smooth. Cook ánd stír over medíum-hígh heát untíl thíckened ánd bubbly. Reduce heát to low; cook ánd stír 2 mínutes longer.
0 Response to "Meríngue Shells wíth Lemon Curd"
Posting Komentar