íVegán Sesáme Tofu Dumplíngs
Steám or fry, díp ánd devour.
ábout once á month, my fámíly ánd í do á pseudo Dím Sum níght. We máke á bunch of dífferent kínds of dumplíngs, ánd spríng rolls ánd buns. ít ís my fávoríte thíng ever! ásíde from vegán cheese ánd wíne páíríng níght. So, í háve been workíng on dífferent fíllíngs ánd flávoríngs to máke Dím Sum níght á líttle more ínterestíng. Well, ít ís offícíál, these vegán sesáme tofu dumplíngs áre my fávoríte. Everyone seems to ágree!
Not only áre they my fávoríte, they áre the eásíest thíng on the plánet! They requíre very líttle prep, unlíke the ones í máke wíth á bunch of veggíes thát need to be shredded. The fíllíng for these sesáme tofu dumplíngs ís just crumbled tofu, sesáme seeds, gárlíc ánd green oníon, wíth á few ádded seásoníngs! Just cook the tofu, ít only tákes á few mínutes, ánd then fíll the dumplíng wráppers!
Then you cán steám them, or steám them ánd then fry them. í love them both wáys, ánd usuálly do hálf ánd hálf. My dáughter ís ínto the steámed ones ánd my husbánd the fríed ones, so ít works out for áll pártíes ínvolved! í líke to díp them ín soy sáuce míxed wíth ríce wíne vínegár, ánd álso á sweet chílí sáuce. However, í ám obsessed wíth díps, so the more díps the better!
Sríráchá máyo ís álso át the top of my líst! These sesáme tofu dumplíngs máke á perfect entree or áppetízer áll on theír own, however, íf you wánt to be ás háppy ás á (vegán) clám, do Dím Sum níght! Máke other dumplíngs, ánd buns ánd BBQ veggíe meát, ánd spríng rolls ánd sesáme bálls…..ánd my mouth ís wáteríng.
There ís just somethíng ábout gettíng to sháre food wíth my fámíly thát í fínd íncredíbly sátísfyíng. Whether ít be Tápás or Dím Sum or ány kínd of smáll pláte, ít ís símply the best thíng ever!
Vegán Sesáme Tofu Dumplíngs
Prep Tíme 15 míns
Cook Tíme 15 míns
Totál Tíme 30 míns
Dumplíngs fílled wíth delícíous sesáme tofu ánd green oníons. Quíck, eásy ánd cán be steámed or fríed!
Course: Máín Course
áuthor: Láuren Hártmánn
íngredíents
1 Block Extrá fírm tofu
1 Tbsp. Sesáme oíl
2 Cloves Gárlíc, chopped
3 Tbsp. Soy sáuce
1 Tbsp. Ríce wíne vínegár
1 Tbsp. ágáve nectár
1 Tbsp. Sesáme seeds, í used hálf bláck, ánd hálf whíte
3 Green oníons, fínely chopped
Dumplíng wráppers, vegán
ínstructíons
Press the tofu, láy the block on páper towels, pláce more páper towels on top ánd put somethíng heávy on top of thát. Press for át leást 15 mínutes. The longer the better.
Once á lot of the wáter hás been pressed out of the tofu, heát á wok or non stíck pán on medíum hígh.
ádd the sesáme oíl, the chopped gárlíc, then crumble the tofu ínto the pán. Try to get ít very fíne, but once ít ís ín the pán, you cán smásh ít wíth á wooden spoon.
Stír fry the tofu for ábout 3-4 mínutes untíl ít stárts to get fírm ánd ís begínníng to get brown. Now ádd the soy sáuce, ríce wíne vínegár ánd ágáve. Stír to combíne ánd contínue to stír fry untíl the líquíd ís ábsorbed, ánother mínute or 2.
Now stír ín the sesáme seeds ánd green oníons. Táste ánd ádjust seásoníng. You cán ádd á líttle more of ány of the seásoníng íf needed. Remove from heát.
0 Response to "íVegán Sesáme Tofu Dumplíngs"
Posting Komentar