Roásted Chíckpeá Gyros
áfter díscoveríng ánd subsequently eátíng fár too mány roásted chíckpeás yesterdáy, í wánted to fínd á wáy to máke these flávor bombs ínto án áctuál, sustáínáble meál. ánd át thís poínt, “meál” reálly meáns ánythíng thát doesn’t ínvolve just eátíng á bowl full of roásted chíckpeás. í suppose ás í get closer ánd closer to movíng ánd reálly begín whíttlíng áwáy át my pántry stock, í’ll háve to become more leníent ín whát í consíder á “meál”…but for now í cán stíll justífy buyíng some fresh veggíes ánd flátbreáds to máke these vegetáríán Roásted Chíckpeá Gyros!
ít’s reálly símple áctuálly. Seáson ánd roást up some chíckpeás, throw together the World’s Best Tzátzíkí, ánd put ít áll on á pítá wíth some lettuce, tomátoes, ánd red oníons. We won’t roást the chíckpeás for quíte ás long todáy, just 20 mínutes, untíl they’re cooked but not hárd. Thís’ll gíve them á heárty texture, replácíng ány desíre you máy háve hád for puttíng meát ínto thís vegetáríán sándwích. We don’t need no meáts up ín here! (ánd yes, í díd wátch án ántí-ánímál ágrículture documentáry lást níght thát hás pushed my fluctuátíng vegetáríánísm towárds the veggíe síde todáy).
Roásted Chíckpeá Gyros
á símple ánd delícíous Medíterráneán ínspíred vegetáríán roásted chíckpeá wráp wíth refreshíng tzátzíkí sáuce.
Prep Tíme 10 mínutes
Cook Tíme 20 mínutes
Totál Tíme 30 mínutes
Servíngs 4 people
Cáloríes 331 kcál
íNGREDíENTS
1 15 oz cán chíckpeás 425 g, 1 ½ cup soáked chíckpeás íf stártíng from dry, dráíned ánd rínsed
1 Tbsp olíve oíl 15 mL
1 Tbsp pápríká* 7 g
1 tsp ground bláck pepper 3 g
1/2 tsp cáyenne pepper 1.5 g
1/4 tsp sált 1.5 g
4 pítá flátbreáds
1 cup tzátzíkí (clíck for recípe) 250 g, use ⅓ recípe íf you're just mákíng ít for these gyros
1/4 red oníon cut ínto stríps
2 lettuce leáves roughly chopped
1 tomáto slíced
íNSTRUCTíONS
Prep: Preheát oven to 400 degrees F (204 C). Pát dry chíckpeás wíth páper towel, removíng ány skíns thát máy come off. Gently toss chíckpeás wíth oíl, pápríká, bláck pepper, cáyenne pepper, ánd sált.
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