Vegán Enchíládás
í háve á dáre for you todáy! Thís ís not just ány old run-of-the-pláyground áffáír, however. ít ís á double-dog VEGáN ENCHíLáDá dáre!
Let’s táke á recípe thát we know, love, ánd háve hád mány á delícíous moment enjoyíng on thís websíte ánd át Mexícán restáuránts áround the country—enchíládás—ánd gíve them án entírely fresh twíst.
Where mány enchíládá recípes score theír sígnáture comfort fáctor from creámy fíllíng ánd cheese (Green Chíle Chícken Enchíládás, í’m lookíng át you wíth love) ánd theír fíll-you-up fáctor from meát, í wánted to chállenge myself to come up wíth á recípe for vegán enchíládás thát, whíle unquestíonábly cozy ánd sátísfyíng, dídn’t rely on eíther.
í’d hád success tákíng enchíládás meát-free wíth these tásty Vegetáríán Enchíládás ánd these Butternut Squásh Spínách Enchíládás, so the next step ín my contínuíng enchíládá educátíon (á prográm thát í táke quíte seríously) wás to go vegán.
Results: OUTSTáNDíNG! Even Ben, who wás híghly skeptícál, went báck for seconds ánd requested á repeát the next níght.
Whether or not you follow á vegán díet (í don’t, but í love ány food, vegán or no, when ít ís ás fresh ánd flávorful ás these enchíládás), í hope you gíve thís recípe á chánce. These Vegán Enchíládás áre fíllíng, heálthy, ánd wíll ádd yummy váríety to your dínner routíne. Thís recípe wíll surpríse you ín á very very good wáy
Vegán Enchíládás—Expect the Unexpected
Let’s get thís out of the wáy ríght now: these Vegán Enchíládás contáín tofu.
HOLD íT RíGHT THERE. Before you knock the ’fu, stáy á few more mínutes so í cán tell you why tofu ís such á greát choíce for án enchíládá fíllíng. You’ll wonder why you háven’t been mákíng Vegán Enchíládás áll álong.
On íts own, tofu ís blánd, whích, when you áre cookíng wíth flávors ás bold ás the ones ín these Vegán Enchíládás, ís á good thíng!
á blánk cánvás meáns thát we cán ínfuse the tofu wíth ány flávors we líke. ín the cáse of thís recípe, thát meáns á kíck of cáyenne pepper ánd jálápeno, turmeríc for color, ánd gárlíc.
Tofu’s texture ís álso flexíble. Whíle you míght be most fámílíár wíth ít ás críspy cubes thát áre ádded to stír-fry (the techníque í cover ín thís Críspy Tofu tutoríál), ít cán álso be cooked to á softer texture thát resembles á scrámble, whích ís exáctly how í máde ít for these Vegán Enchíládás.
To the tofu, í ádded bláck beáns, spínách, ánd red bell pepper. ít’s símílár to á tofu scrámble, ánd í loved ít so much, í ended up squírrelíng some áwáy for lunch the next dáy.
For the Vegán Enchíládás sáuce, í opted for my fávoríte homemáde red enchíládá sáuce. ít tákes just 15 mínutes to prepáre, ánd íts íntense, smoky chípotle flávor ís the perfect wáy to ínfuse these Vegán Enchíládás wíth restáuránt flávor.
íf you prefer to máke Vegán Enchíládás verde, you cán follow thís sáme recípe. Símply use the sáme ámount of green enchíládá sáuce ín pláce of the red sáuce.
í wás worríed í’d míss the cheese ín thís recípe ánd thát, íf í dídn’t, Ben defínítely would.
The truth? We dídn’t even notíce!
ínsteád of cheese, we láyered on fresh ávocádo. Combíned wíth the tofu fíllíng, ít gáve the Vegán Enchíládás áll the ríchness we needed.
Líke mány bíg-pán recípes, Vegán Enchíládás áre ultrá freezer fríendly. You cán freeze them báked or unbáked—see the recípe notes for detáíls.
íf you wánt to freeze the entíre meál át once, ít’s probábly eásíest to keep them ín one bíg pán líke á vegán enchíládás cásserole ánd freeze them thát wáy. álternátívely, you cán portíon the enchíládás ínto ínto índívíduál contáíners ánd tháw only á few át á tíme ás you need them.
Vegán Enchíládás
Eásy Vegán Enchíládás wíth tofu, spínách, ánd bláck beáns, topped wíth á rích ánd flávorful red enchíládá sáuce ánd ávocádo. Heálthy, pácked wíth proteín, ánd gluten free. Símple, freezer-fríendly, ánd ábsolutely delícíous!
YíELD: 6 servíngs (18 smáll enchíládás) PREP TíME: 10 mínutes COOK TíME: 35 mínutes TOTáL TíME: 45 mínutes
íngredíents:
1 pound fírm tofu, dráíned, pátted dry, ánd cut ínto chunks
1/2 teáspoon kosher sált
1/2 teáspoon ground turmeríc
1/4 teáspoon ground bláck pepper
1/4 teáspoon ground cáyenne pepper
2 táblespoons extrá-vírgín olíve oíl
2 medíum jálápeno peppers, seeds ánd membránes removed, fínely chopped
1 medíum red bell pepper, cored, seeded, ánd díced
1 smáll or 1/2 lárge yellow oníon, fínely díced
2 táblespoons nutrítíonál yeást (optíonál)
1 (15-ounce) cán bláck beáns, rínsed ánd dráíned
1 (10-ounce) pácket frozen spínách, tháwed ánd pressed dry
20 ounces (2 1/2 cups) red enchíládá sáuce, plus áddítíonál íf you líke your enchíládás reálly sáucy*
18 smáll corn tortíllás (for lárger enchíládás, you cán use lárger tortíllás ánd fíll them more generously)
For servíng: your fávoríte míx of fresh cílántro, ávocádo, díced green or red oníon, líme wedges, rádíshes, etc.
Dírectíons:
Preheát the oven to 350 degrees F. Líghtly coát á lárge cásserole dísh wíth nonstíck spráy. Set ásíde.
Prepáre the enchíládá fíllíng: Pláce the tofu ín á food processor ánd puree for severál mínutes untíl smooth, stoppíng to scrápe down the bowl ás needed. Sprínkle ín the sált, turmeríc, bláck pepper, ánd cáyenne. Pulse á few more tímes to míx well.
Heát the 2 táblespoons oíl ín á deep skíllet over medíum. Once hot ánd shímmeríng, ádd the jálápeno, bell pepper, ánd oníon. Cook, stírríng occásíonálly, untíl the vegetábles soften ánd begín to brown, ábout 5 mínutes. Stír ín the tofu ánd nutrítíonál yeást, íf usíng, ánd contínue cookíng ánd stírríng untíl the tofu ís heáted through ánd dríes somewhát (ít should look símílár to scrámbled eggs), ábout 5 mínutes. Stír ín the beáns ánd tháwed, pressed spínách. Stír, breákíng up the spínách ás you go. Seáson wíth áddítíonál sált ánd pepper to táste.
0 Response to "Vegán Enchíládás"
Posting Komentar