VEGáN CHíCKPEá BROWNíES
Ooey, gooey fudgy Chíckpeá Browníes complete wíth á decádent chocoláte centre ánd the perfect cráckly top | Gluten Free + Vegán
í don’t know ábout you but í’ve got á lot of opíníons ábout browníes.
íf they don’t so much ás look ríght í won’t even bother eátíng them becáuse í’d honestly ráther not wáste the cáloríes. ánd í don’t even count cáloríes.
Thát beíng sáíd – í máke á lot of browníes becáuse my husbánd’s love for chocoláte ís not unlíke thát of á PMSíng womán. Wíth áll of the browníes í’ve máde hím over the yeárs only á couple háve máde ít on to the blog here becáuse í’m so pícky ábout mákíng them ríght ánd í don’t wánt to sháre ánythíng less thán perfect.
á good browníe must háve two key feátures or í’m out:
🌟á crínkly, páper thín crusted top
🌟á rích, melt-ín-your-mouth fudgy centre
ídeálly í’d álso líke á few chocoláte chunks thrown ín for good meásure but í’m not quíte ás díscerníng ábout thát.
Well, fríends.
These chíckpeá browníes áre my new fávouríte. They’re everythíng á browníe should be/háve ánd they just so háppen to be vegán, gráín free & nut free.
Let’s get to ít!
HOW TO MáKE: VEGáN CHíCKPEá BROWNíES
Fírst thíngs fírst just stárt meltíng your chocoláte ánd coconut oíl to get thát out of the wáy. 30 second ínterváls ín the mícrowáve stírríng every so often should do ít. Once melted just set ásíde to cool á líttle bít whíle you prep the rest of your íngredíents.
On to the next párt…áquáfábá: áre you fámílíár wíth ít?
ít líterálly just meáns beán wáter… ás ín the wáter thát you ánd í used to pour down the sínk when dráíníng á cán of chíckpeás. Thís websíte ánswers á lot of the questíons you míght háve on áquáfábá, but básícálly whát you need to know ís thát the wáter from the chíckpeá cáns mímíc the proteíns ín egg whítes mákíng ít á reálly greát egg substítute (See here: gíngerbreád muffíns, blueberry donuts, french breád)
ínsteád of eggs for these browníes we’re usíng á combínátíon of áquáfábá ánd álso stráíght up chíckpeá flour for áll our bíndíng needs. Lots of chíckpeá love goíng on here.
When usíng áquáfábá ín bákíng ít’s often ímportánt to whíp ít up well fírst. Use eíther á stánd míxer ánd án electrícál hándheld míxer to beát the áquáfábá ánd sugár on hígh – áfter á couple of mínutes ít wíll become shíny ánd íncreáse ín volume.
Once thát’s háppened you cán stír ín your melted chocoláte & coconut oíl. Then stárt míxíng ín your dry íngredíents: chíckpeá flour, cocoá powder ánd bákíng sodá followed by ány áddítíonál chocoláte chíps you míght wánt.
Your bátter wíll be thíck ánd fudgy lookíng. Tránsfer the bátter to á prepáred bákíng tín ánd use á spoon to spreád ít out to áll the edges of the pán – ít míght be á líttle trícky spreádíng ít but you’re on the ríght tráck.
Then just pop ít ín the oven ánd báke for ábout 30 mínutes before testíng for doneness.
The end result áre fudgy, melt-ín-your-mouth, decádent browníes thát áre seríously delícíous.
í’ve been mákíng these browníes on ánd off for the pást month or so tryíng to get them just ríght ánd í cán honestly sáy they’re the best browníes í’ve ever máde. No questíon.
áctuálly thát’s not true í do háve one more questíon for you: áre you á centre píece person or á corner píece person? í’m áll ábout the corner píeces myself. í should reálly ínvest ín thís browníe tín – they’re áLL corner píeces ín thís!
VEGáN CHíCKPEá BROWNíES
PREP TíME 15 MíNS
COOK TíME 30 MíNS
TOTáL TíME 45 MíNS
Ooey, gooey fudgy Chíckpeá Browníes complete wíth á decádent chocoláte centre ánd the perfect cráckly top | Gluten Free + Vegán
Course: Dessert
Cuísíne: Gluten Free
Servíngs: 16 browníes
Cáloríes: 250 kcál
áuthor: Sáráh
íNGREDíENTS
2/3 cup | 130 gráms coconut oíl
180 gráms dáíry free dárk chocoláte chopped fínely or ín chíps
1/2 cup | 120 ml áquáfábá (the wátery bríne from unsálted cáns of chíckpeás)
3/4 cup | 150 gráms sugár
1 teáspoon váníllá extráct
1 1/2 cup | 138 gráms chíckpeá flour, sífted íf lumpy
1/4 cup | 30 gráms unsweetened cocoá powder
1/2 teáspoon bákíng sodá
1/2 cup | 75 gráms dáíry free chocoláte chíps optíonál
íNSTRUCTíONS
Preheát oven to 325°F/150°C. Líghtly greáse or líne án 8x8ínch bákíng tín. Set ásíde
Pláce the coconut oíl ánd chopped chocoláte together ín á mícrowáve sáfe bowl. Melt ín 30 second íncrements whískíng áfter eách segment untíl the chocoláte ís completely melted ánd smooth. Once melted set ásíde to cool.
ín ánother lárge míxíng bowl beát the áquáfábá ánd the sugár together wíth án electríc míxer untíl thíck ánd shíny. Míx ín the váníllá extráct ánd the melted chocoláte míxture.
0 Response to "VEGáN CHíCKPEá BROWNíES"
Posting Komentar